Pengurusan baby semasa di ward hospital / Packing barang baby

Hai, nk tnya pengalaman mommies yg lepas bersalin terus dpt baby. Sepanjang dlm ward, adakah mommies yg mandikan baby sblm discharged? Saya nk prepare brg baby ke hspital tp rasa berat sngt bag sbb bawa bnyk sngt brg. Dulu masa saya ank first, baby saya kena tahan & saya dscharged tanpa baby, jd tk ada pengalaman uruskan baby dlm hspital selepas bersalin tu. Mohon share pengalaman semua.

2 Các câu trả lời

baby tak mandi spnjg ada dgn ibu dkt wad. cuma tukar pampers dan baju sahaja.

12mo trước

tak perlu. bawa minyak telon sahaja. utk sapu kt tapak kaki bby.

Xpun.. sy lap2 je anak sy pki wipe tissue..