berat badan naik

hai nak tnye mcm mana ye nk kawal pemakanan berat badan naik sebulan naik 3.5kg dokter suruh kawal pemakanan , hb pun low hm

1 Trả lời

Banyak naik tu sis. Buat masa sekarang ni, jangan ambil sebarang makanan & minuman manis. Kurangkan portion nasi juga. Untuk hb low tu, sis boleh amalkan green juice. Boleh tengok YouTube/Google, ada banyak resepi. Paling mudah, blend apple hijau dan bayam merah. Amalkan juga vitamin c ye