Merancang Sendri

Hai nak tnya kalau merancang sndri tanpa pil atau sebarang ubat2 kan , mana yg lebih baik ..PAKAI KONDOM ATAU PANCUT LUAR ??

16 Các câu trả lời

Sy dr ank first x pnah ambil perancang, suami x bg...selalu memg buang luar je...sy jnis regular period jd bila wktu subur, sy akn bg tau spya dia lbih hati2... Bab ni kena dua2 ambik serius bila rancang sndri.. Tp bila suami request nk tmbh Ahli bru, sy on je...sbb sy pn ada target, nk ank rapat n ramai bleh tp sblm usia sy 35....mjur suami hormat kptusan sy 😊, skrg dh ada 4 superhero, rutin y trsngt sibuk dn mencabar....nk rancang sndri boleh, tp dua2 kena berbincang, sepakat n saling beringat, insyaa Allah baru br berjaya...

2y trước

Ckp je bnda btul suami x bg ambil perancang...dh suami memg x bg...nk bg nurse puas hati, bg suami sndri y ckp... Hahaha...suami sy dlu direct bg tau nurse, x yah nk advice perancang kt isteri dia, nurse x berani ckp pe... Smpai nurse ckp suami sy garang🤭... Nk bg mudah bukaan, bnyk kn minum air masak, nk2 bila dh dkt2 due, 1 lg petua ada sorg nurse bg tau sy masa kt wad dlu, kena kerap mandi nk bg bukaan cpt... Xpn kerapkn bersama suami.... Sume sy buat bila nk dkt due, alhamdulillah bukaan cpt n xdk masuk ubt wlpn doc suggest utk msuk ubt klau bukaan lmbt...

suami isteri kena sama sama buat perancangan bersama cuma kena alert laa waktu time subur tu ..kena tau jika nak merancang ..biasa klu nk bersama better pancut luar sbb ni pengalaman saya pakai kondom pon kdg xmustahil bole lekat .. mungkin kondom saya bocor kot 😅xtau laa saya kuasa allah so saya dok hitung hari ja ni nk bersalin .. tp rezeki la kot asbab terlekat saya dapat baby boy ..so bole jap rehat lama skit untuk kandungan ketiga ni hihi

2y trước

betul betul setuju ..

ank first 2014 6bulan je pki perancang cucuk..start pda to merancang sendiri tak pernah paki kondom atau pancut luar, ank ke 2 2017 ,ank ke 3 2020 -gugur,now skrg tngh pregnant ank ke 4 bby 2023 .. atas hormon jugk tak semua org Yang merancang boleh jarak jauh,kalau dah rezeki lekat 2tahun sorng pun kita nk ckp apa ALLAH dh bgi. 😇 ..

Saya husband pakai condom & bila dh nk pancut tu saya suruh dye cepat2 tarik keluar so dye tk pancut dlm miss v lah… takut condom bocor lgpn sbb serik condom pernah tertanggal 😂 mujur tk mengandung n bkn waktu subur time tu

saya guna dua² kaedah tu tp gagal. lekat jgk. padahal husb mmg dah bg kerjasama n plan mmg taknak tambah anak. apa pon kena amik perancang jgk. sis trauma 😆

both possibility nak pregnant tu ada. dan lagi tinggi dr kita ambik perancang awak. kalau husband bg kerjasama yg baik dan faham okay la.

Seeloknya ambik mana2 perancang tau. Saya dah serik merancang sendiri, buang luar pon boleh pregnant. Time tu anak baru 10bulan 🥹. Hehe

2y trước

nanti dh berslin anak dh nk msuk setahun lbih kan ok lah jgn anak kcik g tmbh dia mrh sbb pnt kitaa ..czer ambik masa

korang jarak anak berpa tahun ade yg bawah 2 thun keeee ..bgi tipss nk berslin or bukaan cpt .sis nk berslin bulan 12 ni

Kalau mmg confident pre cum takde sperm terselit sekali, cuba la pancut luar. Kalau saya and partner prefer kondom.

better double protection sis.. alert waktu subur jgak.. smbil2 tu suruh husband pki kndom/pncut luar jgak..

2y trước

kat dlm kondom