hmmmmmmmmmmmm

Hai nak tnya kalau makan kerang rebus boleh tak?? saya nak masuk 10weeks. ermm lgi satu kerang yg dh terbukak je ke btul2 masak boleh makan? kalau yg xterbukak lagi tu xboleh makan ke? Rase lama saya rebus,sorri ye...#firstbaby

1 Trả lời

kerang rebus boleh je mkn. tapi make sure kerang tu betul² masak. kerang yg x terbukak tu kalau dah rebus lama kira dah masak. cuma die xnak bukak je, sbb sometimes ade pasir dlm tu. so nanti kopek dkt pinggan lain yer mommy. supaya kalau ade pasir x temasuk dlm pinggan mkn mommy. lps tu mak sye selalu pesan. kalau mkn kerang tengok kt tepi die takut ade anak ketam, nanti jadi racun kalau termakan. boleh buat jadi food poisoning.

2y trước

boleh jee. tapi pastikan kena masak la. sbb kerang kalau dh masak die tukar color kan. kalau google mcm² xboleh. tapi sbnr nye ikut keadaan bdn mommy sbnr nye.