Pergerakkan baby 37 weeks

Hai nak tanyaa kalau dh masuk 37 weeks ni baby mmg akan kurang gerak kee then akan kerap mngeras ? Macam mana nak bezakan kalau baby tu mmg kurang gerak yang kene pi refer hosp terus eah ? 😅 sbb baby saya gerak tapi slow atau perlu refer hosp je ?

6 Các câu trả lời

Sama dgn sy sis..baby saya 36 minggu 5 hari..kdg2 rse perlahan je gerakan die tu..ada masa kuat gerakannya tp dlm tempoh masa yg sama..so kdg2 susah nak kira pergerakan yg 10x tu.tang mengeras tu toksah ckp la..mmg kerap sgt..plus asik la nak terkencing..huhu

2mo trước

due kta sma

Kalau perut mengeras,memang susah nak detect pergerakkan baby..tak rasa obvious sangat pergerakkan baby..tapi kena perhati elok2..takut kita tak perasan..

sama.. hari ni sy pun genap 37. bby kerap mengeras. kadang dlm 1 jm tu gerak 1 hingga 3 kali ja. nak cukupkan 10 gerakan tu kadang jm 3 4 baru lengkap

tgh rasa skrg. tp sekali dia gerak tu sakit sgt. tak tahu tu sakit sebab gerak atau kontraksi palsu.. confuse kita dibuatnya

Saya pun sama.. baby dah kurang gerak sejak 36minggu+, nak cukup 10x pun sampai jam3/4 ptg..

Kurang gerak tu mcm mne. Xckup 10x gerakan ke

2mo trước

Cukup tu cukup tapi macam lambt lahh sbb pergerakkan bnyak slow je selebihnyaa mngeras 😅