perut mengeras dah 37 weeks. perut saya mngeras dan baby kurang gerak.

perut tak sakit klau mngeras cuma kurg selesa je. normal ke? first preg.. agak risau jugakla. nak ke hosp tapi xda tanda2 bersalin. sakit pun x lg. tlg pencerahannya

2 Các câu trả lời

pastikan baby cukup gerak 10, kalau kurang atau lambat cukup 10 dari biasa, boleh pergi hospital. kalau contraction semakin kerap contoh 10 minit sekali perut mengeras, boleh terus pergi hospital. yang sekarang awak rasa ni mungkin Braxton Hicks.

2y trước

baik.. terimaksih siss

Awak! Saya pun 37w, samalah. Perut kerap keras jugak, baby gerak cukup 10 tapi mcm tk kuat dri biasa tapi tkde tanda apa apa lagi ! 😭 Risau! tiap masa rasa nk kacau dia bagi gerak

2y trước

Hai.. Sy pun mcm awk jg.. Harap2 kita smua dipermudahkan saat persalinan nnti ye.. Aaamiinnn..