7 Minggu Kehamilan

Hai nak tanya sy 1st pregnancy 7 Minggu, Normal ke xde morning sickness, xde mabuk/pening tp ada rasa pahit dlm mulut.. Mcm mana nk kurang kn rasa pahit tu, pahit bertambah slpas mkn mknn yg manis..

10 Các câu trả lời

sy pon 1st pregnancy... baru 4minggu.. tp sy selalu mabuk.. hari2 sy muntah.. lepas makan jek sy muntah.. sy makan ubt tahan muntah pon tetap muntah.. tekak selalu rasa tak sedap.. macam2 sy mkn utk sedapkan tekak.. tp tetap tak sedap... nasi pon sy mkn sikit jek.. sbb lepas mkn msti sy akan muntah... dlm mulut nie air liur byk brkumpul... kejap2 bangon prgi buang air liur.. sy mkn yg manis2 tak bole masok.. yg masam tak bole... buah2 pon lepas mkn msti sy akan rasa loya... air pon bole minum air masak jek... tu pon yg sejuk... senang kata 24jam tu sy rasa loya jek memanjang.. vicks selalu sy pegang bawak g mana2.. utk tahan dri muntah..

Tahniah puan...normal untuk ibu mengandung tiada morning sickness ..tapi mungkin bermula selepas 12 minggu atau tiada langsung sehingga bersalin..Rasa pahit tu juga disebabkan perubahan hormone Cuba elakkan makanan yg menyebabkan pahit itu kerana boleh mendorong utk muntah

Sme lah sy sis . Mmg pahit . Mkn manis jd pahit jgak . Awal2 xd mrng sckness . Nt dh 9weeks atas start muntah2 xlrt 😂 mkn ape pn xlalu .

Normal sis. Sama mcm sy. Utk kurangkan pahit sy minum air suam + limau

Sy hri tu bli limau sunkist n mango utk hilngkn rasa pahit mulut

X selera makn.penat.letih.ada masa mulutpahit

Normal sis. Ermm cuba minum jus hilgkan rsa pahit tu

normal kot...sbb lain2 baby lain pembawaan..

Its normal :) congrats on your pregnancy ^0^

Normal. Lain orang lain situasinya.