Confius

Hai..just nak tanya ni tandanya confirm pregnant atau tak?first time guna menda nih & anak pertama..nampak samar² line 2..

Confius
14 Các câu trả lời

nasihat sy,sbb sis kate sis da delay period 6 hari kan.. better sis pergi farmasi n beli upt..confirmkan dgn upt n urin pertama waktu pagi...sbb pengalaman sy mmg sy check upt 3 hari sblm period then naik double line..pastu sy saje2 test guna opk jgk n mmg naik double line jgk,line T lg terang dr C..itu sy la,lain org myb lain..semoga ada rezeki sis ye..Aamiin insyaAllah..

4y trước

Okey..tq info

Ni OPK..ujian kesuburan. Bukan kehamilan ye sis.😘 means sis barubsubur ni. Btw kalau betul nak cek pregnant or tak jgn guna OPK yee. Sbb kawan sy alami opk positif .excited 3hari positif je ingat pregnant . P scan nothing. Pastu doctor suh dtg 2w lg..scan takde apa. Try upt..rupanya tak pregnant. So elakkan ye sis😊moga ada rezeki..aamiin

4y trước

Naa : tp sis ksta lewat period kn ?? Ok p farmasi bli upt. Cek. Cm sy dlu..sy mmg tak pakai OPK utk cek pregnant..sbb sy ikot susunan OPK..so bila dh DPO 9..sy terus cek upt . Sy cek. Dh ada line samar..tak lewat period lg. Bila upt makin terang..sy ada juga guna Opl..mmg line T lagi terang dr C..tp sy nasihatkan..cek opk bila nak tahu hari subur sahaja..UPT utk pregnant..in shaa allah..mungkin ni rezeki sis. Beli upt. Check guna first morning urine. Moga line T timbul ..aamiin ya Allah.😊🤲

Tengah subur..so dlm kitaran minggu kira sesuai luangkan masa lebih utk jalankan tanggungjawab suamiistri k mudah2han dapat baby 2020😄, ps: lepas buat tu jgn trus berdiri or cuci letak bantal kat punggung biar selama 5 or 10mnt😅 baru pg cuci..mudah mudahan yer sist...😋

4y trước

Rupanya mcmtu

Sis kna pegi farmasi beli UPT (urine pregnancy test).. Yg sis cek ni bukan upt, yg ni ovulation test utk tentukan waktu kita subur.. Utk sahkan kehamilan kena pakai UPT test bukan ovulation test.. Harap membantu

4y trước

Okey arini nk g beli..doakan semuanye yer..tq ❤

Ni opk untk cek kesuburan. Sis dh lewat period ke? Cuba cek upt pulak beli kt farmasi. Tp opk dh terang bederang. Sy preggy opk naik terang bederang mcm gini huhu insyaAllah klo de rezeki sis cuba beli upt lak

4y trước

Dh beli upt tp blom test lg..pgi td test opk lg..2line 1color maroon gelap 1 lg samar..

sory sis tp nk tanya strip tu upt ke opk?sbb sy nampak mcm opk sbb dia tulis LH..kalau opk mmg akan naik dua line sis sbb hormon LH sentiasa ada dlm bdn kite..

4y trước

Naa; p farmasi bli UPT

Tu opk. Terang sgt tu mmg tgh subur. Blm pregnant lg. Kalau yg merancang nk hamil mmg elok sgt bersama dgn suami waktu ni.

4y trước

Yg kabur tu control line. Yg terang tu test line. Bila test line sama terang atau lg pekat dr control line, positve OPK.

insyaallah . pregnant tu . nnti try upt lagi beberapa hari okay . mesti terang pastu check klinik tau .

4y trước

Okey faham

Ni opk bkn upt. Opk cek subur. Kalo dua line tu sama trg tgh suburlh tu. Kalo line t kabur negetif.

ni OPK, double line mksdnya tgh subur. chances utk prgnt tgi☺️