boleh makan ubat serentak?

hai , nak tanya klau makan pil zat besi, bit b12, folic acid dn vit C boleh wktu yg sama ke? atau kene jarakkan?#bantusharing ##pleasehelp #1stimemom

1 Trả lời

boleh mkn pd waktu yg sama. yg kena jarakkan cuma kalau ada consume caffeine. caffeine kena jarakkan minimum 1 jam sebelum atau selepas makan ubat. mcm sy buat pukul 8 mlm dinner. pukul 10 dh nk tidur baru mkn ubat sbb folic acid kan kena jarakkan 2 jam