Suami nak ikut checkup

Hai nak tanya, kalau pergi kk checkup, suami boleh masuk temankan ke? Tadi telefon kk, nurse kata tak boleh 🥲 #firstbaby #firstcheckup

36 Các câu trả lời

kalau kk tak bagi tu mean memang tak boleh. macam klinik saya nurse kat pintu masuk memang bagitau awal lagi suami tak boleh masuk. kena tunggu dekat luar ja. kalau nurse atau doktor panggil baru boleh masuk. even pesakit lain pun sama. selagi mampu jalan sendiri boleh masuk sorang ja kecuali kalau tak berdaya baru boleh peneman masuk untuk pimpin. biasa ruang menunggu pun limited time covid ni. tambah ruang ibu mengandung. ada ibu yang tengah sarat, ada ibu yang baru lepas bersalin. kerusi & ruang yang ada dikhaskan untuk ibu mengandung atau dukung anak ja. pihak kk taknak ramai ramai masuk bahaya. takpa sis suami tak masuk pun. nurse akan bantu apa apa taktau atau ada masalah boleh tanya dorang. segala benda pasal check up hari tu akan ditulis dekat buku pink & dijelaskan dekat kita. if suami sis nak tau sis boleh cerita semula kemudian.

kk tmpt sya ramai je suami teman , terutama yg bru lps bersalin.. sbb suami tolg dukungkan baby , maknya kan masi sakit jalan pun perlahan2 je.. suami2 ada yg tolg ke kaunter , tolg pegang beg . cuma kalo kerusi full , suami kena berdiri laa.. xpun duduk kat ruang menunggu d luar.. sya sndri berklinik slps bersalin ( day 12 , still check kuning ) suami temankan setiap kalinya.. kadang nurse nak check kta , dia tya ada suami ikut x , kalo ada bg baby kat suami dlu.. sbb nurse nak check perut dan sbginya.. berguna jg suami ikut sbnrnya.. nie yg check lps bersalin la , xtau kalo antenatal checkup mcm mna..

Tengok pada KK. KK tempat saya tak bagi. Dipanggil jika perlu (ambil darah HIV test). kalau seat menunggu penuh, para suami diarah tunggu di luar. So, seingat saya suami teman saya 3 kali je kot. Lepas tu dia hantar & jemput. Trimister ke2, saya dah ok dgn alahan, saya ke klinik sendiri. trimister ke-3, perut dah membesar, cepat mengah, sakit pinggang, punggung, dia hantar dan jemput balik.

2y trước

🌻

Nak bawa suami masuk klinik pergi la swasta ye… Saya as ibu mengandung yg lain tak selesa ya ada lelaki kat tempat ibu mengandung kat KK… Sebab kat KK kena pergi tandas amik air kencing, terpaksa buka stokin. Kang nampak aurat kaki ni kat suami orang lain… Please la jgn pelik2… Kalau takde nampak orang lain buat , jangan buat…

xpayah la sbuk2 nk bwk suami tu kalo pergi kk.kalo nk bwak suh die tggu luar atau dkt parking.jgan msuk dkt ruangan ibu mengandung dan kanak2.cam td mgkin 1st bby nk buat buku.sbuk jgak laki die pon duduk dkt kerusi ibu2.buat xnmpk ibu2 yg dukung anak yg pregnen ni nak duduk..geram je.

2y trước

betul kadang fikir 100× bini dia tu lari agaknya kalau tak nampak depan mata ... Sye setiap kali check up mesti jumpa jenis hanat ni ... duduk dalam ramai2 bersempit pastu bila kita berdiri lama buat tak nampak .. kadang cakap je bodoh kuat2 nak terasa ke apa ada kisah

kalau bawak pun mesti suami kena tunggu luar.. xboleh masuk dalam klinik tu.. sbb sop klinik skrg mcm tu, yg berkenaan sahaja boleh masuk.. incase kalau momma xboleh jalan sendiri.. atau momma lepas bersalin nk check up, boleh bawak teman utk urus baby nanti sementara momma di cek

klinik kk slalu penuh sis..kdg mluat juga yg suami ikot tu..sbok duduk x pkir pun ad je ibu2 bru bslin bdiri dukung bby..ase nk baling slipar sbb takde otak 🤣 ...sy pn bby first.. suami hntr je🤭 kadang drive sendiri .. nk scan tgk bby bru p swsta

oh dear. dkt kk mmg xboleh. skrg mmg limit nk tunggu pon kt luar. jgn dduk kt kerusi menunggu ibu². dlm kk pon kita nk menunggu giliran, dia suruh dduk luar. xnk crowded dlm tu. risau plk nk chek up kuning ank nnti. dh la kne gilir2 dukung baby. mmg xlarat

KK kt tempat sy x boleh.. sbb bilik scan ada 2-3 patient ibu hamil yg lain.. Patient ramai jd kene share bilik yg sama walau jumpa lain-lain doktor. Suami2 mmg x boleh masuk. Suami kne tggu kat luar. Seat penuh utk ibu hamil je.

2y trước

btol..nurse check details badan kiter.. mmg tak dibenarkan..

klau kk xboleh .. suami kena tnggu dekat luar je .. biasa dekat kk ni klau pergi awl n xd mslh ape2 cept je boleh balik tpi atas kk tempat masing2 laa .. klau sy biasa pergi awl xsmpai setengah jam settle dah