Keluar coklat

Hai , nak tanya . Kalau keluar macam warna coklat-coklat tu normal ke ? Tak banyak . Tapi sikit2 je . Baru 10minggu . Risauu hmm

29 Các câu trả lời

Hurm...maaf ye sis klu apa sy sent ni menyinggung perasaan sis bile mmbcnya..hew3.. or bhsa sy agak kasar.. apa2 pn klu trjd mcm sis katakan tu better sis g hsptl chck..tu lg afdhal...sbb klu sis tnye dkt sini..xkn dpt selesaikn mslh apa2 sbbnye stiap bdn org adalah berbeza..rahim pn berbeza.kekdg ada yg berlaku cmtu sbb rahim dia xkuat... Nti doc akn bg ubt kuatkn rahim..sbb bby mkin mmbsrkn.. kang klu tnye dkt sini..stiap org akn bgtw berbeza dr pengalaman.. pe sy leh kata..stiap bdn adalah brbeza.. tkut nti sis think org yg ni mcm sm situasi mcm sis ..sis pn kata ok xpyh g hsptl sbb org ni sm mcm aku..tp nti kita silap skit xpsl nti kita gak yg akn menyesal if sumthng yg tnpa kita sngka berlaku..sbbnya kita xnk g hsptl chck..better g hsptl k..anyway take care urself..plz bykkn rest..n may Allah alwyz bless u..aamiin

Better jumpa doktor cepat2. Tahun lepas saya first time pregnant, selalu keluar coklat2. Ingatkan takde apa2. Masa 12weeks sy keguguran. Second time pregnant keluar coklat2 macam tu jugak, cepat2 saya pergi klinik swasta dapat duphaston untuk kuatkan rahim. Doktor suruh makan sampai 12 weeks. Alhamdulillah sekarang dah masuk 36 weeks.

O yeke. Sy dulu mula2 turun sikit lama2 macam bertambah pulak turun tu. Cepat2 pi hospital. Saya pun advice sis g hospital check dgn doktor depa lg expert. And kita pun puas hati lepas dapat kepastian dari teka teki. Org kata normal. Kalau darah merah la kena alert. Mungkin depa akan bg duphaston kot nk kuatkan rahim. Sis pi hospital tau.

5y trước

Cuma depa dpt detect heartbeat jelah masa tu

Better gi hospital. Check. Sy pon dr 7 weeks smpai skng 10 weeks pon still ade lendiran coklat.. Bila check, scan doktor kata baby okay.. Alhamdulillah.. Just kne cukup rest.. Tapi lain org lain masalah.. Better sis pergi check

sy penah alhamdulillah oke.. ipar sy kuar coklat terpakse bsalin, tibe jalan buka 5cm 24w preggy.. skrg bby die prem 580g je😣better refer doc or hos trus n klau boleh jgn bsame suami dlu.. klau kluar drah mcm tu die sensitif la tu

Sya bru miscarriage at 7weeks..sb spotting coklat sikit2.. Seminggu.. Doc ckp its normal..kwn2 jg ckp normal.old blood..tp x sma badan..mkn normal bg sesetangah org..tp tidak bagi sa.jmpa doc lah sis..

pergi jumpa doc sis, dulu saya pun spotting mcm tue. Terus pergi jumpa doc.. masa tu weeks 5 and weeks 8.. Dua kali ambik ubat kuat rahim.. skrg dh tak da lagi dh spotting.

kalau rasa x sedap hati, segera ke hospital..jgn lengah2..kat sini xder sape dpt describe situasi/masalah sebenar awak melainkan doktor yg cek sendiri. Badan kita tak sama.

Anak ke berapa tu? Saya pernah kena dulu masa anak sulung. Cuak jugak mula2 tu. Pi hospital, depa buat scan jolok tu. Nasib baik ok. Org kata darah coklat tu dia baru nak melekat

5y trước

Ohh yeke sis ? . Yg ni anak kedua . First gugur sbb kantung kosong . Yang kedua ni scan masa 6week nampak sac tu . Tapi dua hari keluar coklat2 tapi sikit sahaja . Normal ke sis ?

Dah lama ke? Kalau lebih 2-3 hari pergi la refer doc. Macam I dulu ada spotting, doctor suruh stop bersama suami je. Kalau nak bersama tunggu takda bleeding baru okay.