Isap jari vs isap puting

hai , nak tanya hm . baby bagus isap jari ke puting ? family belah saya suruh bagi puting belah husband pula tak bagi isap puting . tapi anak saya dia suka isap jari puting dia isap juga tapi kadang2 je isap . husband pun suruh dia isap jari dari puting . yang belah saya suruh isap puting katanya isap jari nanti jari boleh bengkak la besar la . just nak tanya yg mana yg slalunya bagus untuk baby ? saya tak nak dengar pun mana2 belah pihak nak tahu mana yg bagus untuk perkembangan baby je . #firstbaby

16 Các câu trả lời

jari senang tak hilang kalau tercabut dr mulut pun. paci kalau tercabut baby tak pandai ambil sendiri. long term dua2 tak elok dua2 kena buang kalau jd habit, boleh ganggu kedudukan gigi..

tkde nya isap jari boleh bengkak, baby pandai isap jari dari dalam rahim lagi boleh follow baby language mengenai isap jari dan puting

jangan bg puting lebih baik susah nk tinggal puting nnty better isap jari anak saya dari dlu bg puting x mau isap jari jgak pilihan

awak boleh baca info ni. sy ambik dr group baby language https://fb.watch/oJ15k_0mKu/?mibextid=Nif5oz

Nnti ketagih pulak dia hisap puting tu. Rosak bentuk gusi jd jongang. Pastu kne pakai braces lak .

10mo trước

Puting Orthodontic tu yg leper tu kan

bagi puting. isap jari belemoih air liur 😅