Tak boleh makan kicap, mitos ke betul ?

Hai, nak tanya... betul ke kalau pregnant x boleh makan kicap ??? Nanti baby kulit gelap... ?? ???

60 Các câu trả lời

Hihi..mitos. Nanti kalau makan kicap kulit baby gelap, cer try minum bandung plak..kulit baby jadi pink kot ye? 🤭

5y trước

kan..takutnye kalau jd pink🤣

Haha. Boleh sis. Asalkan kicap tu ada halal jakim. 😁 Mitos je tu sis. Tapi kicap ni garam & gula tinggi. Hati2.

Mitos sis 😂..doc Amalina ckp so klu mnum air bandung kulit anak akan jd pink ke? 😂😂

Actually nurse penah ckp dgn sy nk mkn kicap boleh tp jgn trlalu kerap sbb kicap boleh turunkan bacaan hb

Mitos je tu sis..sy mse prgnnt suke mkn coklat.. tp kluar je bby putih je😂 ikot genetik parents gk sis

Saya makan nsi xdak kicap xleh duduk laa..mcm ada bnda kurang..bleh jaa mkan kicap..mitos jaaa smua tuh

Kulit baby akan mengikut keturunan sis, kalau sis&suami putih. Nanti baby akn berkulit putih juga.

Saya makan kicap time pregnant.keluar anak kulit merah cam udang kena bakar.😅😅😅☺️

Hahahaha. Allahhhh sis, mitos ja tu. Warna kulit baby ni ikut genetik mak ayah dia. 😂😂

Sy mkn je.. Asalkan bkn teguk 1 botol terus... Take in moderation InshaAllah semua ok je.