Kerap kencing dan tak puas kencing

Hi mommies, nak tanya, sy 32w3d, ada tak mommies yg pernah rasa tak puas bila kencing? lepas kencing rasa sakit dkt pundi. bila dah basuh & lap semua, setiap kali duduk lepas kencing, mesti rasa mcm ada kencing terkeluar sikit, menyebabkan kena tukar seluar dlm setiap kali lepas kencing atau tukar pakai pantiliner. apakah sbb jadi mcm tu ya? ada yg tahu? adakah itu kencing kotor? sy byk minum air putih juga. Mcm mana nak atasi? Sy buntu sgt. Sy rasa sakit di bahagian pundi kencing lagi² apabila baby bergerak. Perlu ke hospital ke dgn segera ke? Sy rasa sakit sejak masuk 3rd trimester. #bantujawab #SeriusTanya #firstmom

5 Các câu trả lời

better checkup dengan doctor, takut kencing kotor sis . tapi biasa nya tahan kencing pun akan macam tu juga.

kat pantiliner ada jadi keputihan/kuning tak? next checkup kena bagitau nurse/doktor. takut ada infection

3mo trước

dkt pantiliner kadang² ada tompok kuning tp sikit je tu pun sbb lepas kencing, lepas pakai pantiliner baru, and bila duduk rasa kencing sikit. sy fikir mungkin tu sbb kesan air kencing yg sy rasa terkeluar sikit td. kadang² takde pun warna kuning. elok bersih je. sy pakai pantiliner tu pun sbb tak nak seluar dlm bau hancing

boleh jd kncing ktor tu sis,bab sblm ni pun sy cmni jgk

3mo trước

apa rawatannya sis? selain kena pergi hospital? atau mmg kena dptkan consultation drpd doktor?

kdg2 tahan kencing pn bgtu jg mom 😬sa sllu bgni ni

3mo trước

sejak 30w+ ni mmg ada sekali sekala tahan kencing sbb tak larat kan nak bangun setiap 5-10 minit nak ke tandas 🥹

mybe kencing kotor kot sis.