1 y 1m baby boy,belum lagi pandai tepuk tangan,menunjuk dan melambai dan juga belum sebut first word

Hai, nak tanya, ada tak pengalaman anak lelaki umur 1 tahun 1 bulan masih lagi belum pandai tepuk tangan, belum menunjuk dan melambai dan belum lagi sebut perkataan. Kalau kita ajar tepuk tangan, dia akan tarik tangan dia. Selalu juga ajar sebut mama papa, tapi masih juga tiada perubahan..kalau kita panggil kadang kadang respon kadang kadang tak respon..saya risau.. #bantusharing #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

Hi mommy, sy nk park sini sbb anak laki sy 1tahun 1 bln pun sama. Tak pandai menunjuk, melambai, takde sepatah pun mama/dada dn tak jalan pun lagi. Baru2 ni dia mula tepuk kepala dia. I dh bgtau family but diorg kata I overthinking. I risau.

4t trước

Anak kita sama, kdg2 dia keraskan tgn xnk tepuk. Ank sy 10bln 26hari. Latih dia dari 9m tepuk tgn, bayang2 tepuk pn xde. Prnh skali je nmpak tepuk masa dduk dlm buai 🥹. Anak awk mcm mana ya ? Dh bleh ke !