hello mummy...

hai mummy...baby nmpk hitam kan kalau bayi ada jaundice...normal ka bayi 1 bulan masih nmpk hitam??

4 Các câu trả lời

Normal sis.. mcm baby sy dulu..kena jaundice punya lah dia nmpk gelap kemerah merahan mcm tebakar muka pun ada.. kuning2 sikit dkt biji mata.. tapi bila ikut ckp nurse bagi susu bdn rajin2 terus c baby turun jaundice.. skrg cerah ja dia..

4y trước

Selama jaundice tu kalau x silap pengiraan sy baby sy x sampai 1 bulan, maybe 2 atau 3 minggu lebih kena kuning tu,selama tu lah dia nmpk agak hitam. Tapi masa sudah turun tu pun take time juga mau hilang.. sampailah 1 bulan lebih mcm tu dia mcm on off saja nmpk hitam.. tapi mau kurang2 sudah tu kulit gelap begitu.. once sy kena tegur abang sy, dia ingt sy pakaikan bedak sbb putih, masa tu 2 bulan suda kali.. kira begitu lah..

normal my baby mase kuning nampak gelap .ade yg perli anak aku lagi putih dari anak kau (tak cakap depan depan tapi ade yg menyampai ) tapi sikit sikit dye cerah skrg dah 1 tahun dye cerah 😍

Takpe lama2 nanti dia akan cerah sendiri

4y trước

🤗

nnt lama dia cerah