38weeks todayy?

Hai mummy Ada mummy yg deliver on this week x dlm ni?For 1st born,blh share xperience x..☺️Sbb sy tgu hr je ni,my due is on 30july..

17 Các câu trả lời

39w++ terasa kepala baby menekan ke bawah turun tanda mula2 lendir putih macam telur putih yg kental sikit lepas beberapa hari rasa macam mula2 nak period keluar stain & hari ke 3 makin hari makin nmpak nyata darah. Sy decide duduk ward 39w3d sbb turun tanda Bloody Show tp tiada bukaan 1cm katanya. Sebenarnya boleh jer tggu bukaan di rumah relaks2 makan puas2x tp sbb anak 1st dah panic sampai tak terkira gerak baby dah. Lebih selamat dipantau di hospital. Lepas 48hrs monitor, 1st Induce ubat with balloon catether cuma rasa sengal sikit private part lepas next few hours xda rasa apa n tiada bukaan. Then 2nd induce start rasa sakit sengugut kecil pun tiada bukaan masih 1cm. Selepas beberapa jam, Induce kali ke 3 mmg menggila sakitnya bermula lah episod contraction nak bersalin. Sy berguling2 mcm org senggugut kuat sgt dari 6 ptg 25 oct sehinggalah baby keluar 26 oct 2ptg+ dgn bantuan Vacuum sbb dah xlaray n xpandai teran. Leganya rasa syukur pada Allah swt. Apapun skrg dah boleh set minda nak bersalin normal jauh lebih baik dari Czer tp kalau ada komplikasi nak buat camana hadapi dgn senyuman, bykkan berdoa & tenang2 ajer ya fikirkan yg indah2 nak terima kehadiran si comel.

Masuk LB 40W1D.. xde tande.. Check jln dh 4 cm.. Sementara tunggu giliran check up/bilik kosong.. rilex klua masuk LB.. smpai ad org tegur suami"dh brp bukak? ".."bgus nye bole klua masuk LB jln2 lgi.. Bini sye dh x bole gerak duk atas katil jee.. " .. Pecah ketuban terus construction dtg...4ptg masuk LB 11 mlm baby klua. ..

5y trước

Time kat dtg LB tu xde tande xde rse ap2 .. Sepatut nye dtg kne masuk ward masuk ubat tp doc check jln dh 4cm x jd masuk ubat.. Pecah kn terus ketuban.. X lme construction dtg slow2 ..

Aduilarr sa post due date suda.. Edd 12.7.19 gov.. Contraction pun mild seja tapi sakit2 suda pelvik area..aktif bjln sini sana p c baby lmbat juga mo kluar.. 🤣🤣😂😂 Kwn sa bilng 1st born memang tu lmbat.. Tpi lain org lain bh.. Apa2pun kmu ready seja mnatau ne ari tiba2 contraction..

5y trước

Yaka..aduhh...tu la ada yg ckp awl,ada yg ckp lmbat klau 1st born..Stnby sj la kta ni..Hrp everything ok2 je..🙏

hi, saya baru ja bersalin last week 09.07.19, klu ikut due date sy 21.07.19.. sy dpt bby boy berat 3.35kg.. saya bersalin masa perut 38w 2days.. 😊 ni bby kedua.. tp masa bby pertama pn sy besalin 38w 4days.. hehe dua2 bby sy kluar awal dr due date lahir..

5y trước

Sama la date bersalin kite.. tp sy induce 40 weeks. Berat baby 3.38kg..

Eya chris,, sedia2 barang2 kperluan smua d kreta.. Klau pcah ktuban, ada darah kluar dlm 24hrs kna p hospital suda.. So tgl bawa badan ja naik kreta.. Sa p serah diri suda ne d hospital ada keluar sikit darah td.. Harap2lar good progress ne pmbukaan..

5y trước

tq,, 😇

Sy 2 ank lahir 37 week x sempat ikut due date tu.. 1st air ketuban da kuar.. 2nd sbb air ketuban kurang air (oligo) so kne induce mse 37 week.. If u xde apa2 masalah then tgu la smpai mse nk bersalin.. Semoga di permudahkn..

saya 38w, 12am kluar darah n 1am sakit2 perut.2am p hospital cek in,5am cek bukaan da 3cm.1st baby lahir last year

38w5d today.. Sy dh smnggu dah bukaan msih 1cm..rabu ni serah diri sbb gdm on diet.. Semoga dipermudahkan 🤗

Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti. Klu dh sakit lain mcm tu lekas g hospital

Wahhh...semoga bjln lncar yer..sy lama g bln10 ni,xsbr da besalin sakit2 da blkg ni 😥

5y trước

Kan😂..btw semoga bjln lncar yer