MINUM AIR SEJUK

Hai mummy2..x de pape ke kndugan sy 7bln dh Tp kuat sgt minum air sejuk n ais krim Pdhal b4 nie sy x ska sgt minum air sejuk. Dgn keadaan cuaca panas skrg,mjadi2 minum air ais.

MINUM AIR SEJUK
25 Các câu trả lời

Saya da 6 bulan hari2 minum. Sejok.. Ais.. Hahahaha aduhhh🤣tekak too haussss.. Kdang minum air mineral coway too. Sejuk jugak.. Pdehal masa awl preggy nk air panas je.. Skrg pulak gatal.. Nk sejok ahhahaha

4y trước

Kan...kte x de yg tgur.telan jew lh 😁

🥴 xtau pula kena pantang air sejuk masa prgnt . Sbb klu dh msuk kt dlm perut air akan neutralise ikut suhu badan

Samalah kita ..hehe tpi ok jgk ,teda apa2 cuma saya lbih kerap buang air kecil klau t'lalu byk minum air t'utama'y yg sejuk2 ..

4y trước

Kan..sama lh.😁

Sama macam saya la..kuat minum ais..baby pun berat dia 3kilo lebih😂 sebab banyak kata kalau minum ais banyak baby besar

4y trước

Laa yea ke..😁 yg penting sehat

Boleh...tapi bykkan air suam jgak...org tmpt sy urut ckp kdg2 pemakanan ibu menyebabkan anak kuning...

4y trước

Oo yea ke...nurse pn ada ckp ibu2 yg bdarah 0 mmg senag ank kena kuning.

Saya minum ais setiap hari alhamdulillah takde apa2. sekarang musim panas. Tekak jadi dahaga sangat

boleh je sis mnum air sejuk... nti dh pantang lg lama kne tahan mnum air sejuk.. tgh musim panas² ni..

4y trước

Kan..lg dgn musim pnas nie.

sama la kita... suka mkn ais.... paling suka gigit² ais.... pregnant yg ni je suka mkn ais...

Sama lh kta..msk kandungan 8 bulan ni asyk nak minum air sejuk je sbb sentiasa rasa panas..

4y trước

Kakau dh minum air sejuk rsa puas hti ttp bby akan aktif dlm perut sbb mami dia minum sejuk😀

Samalah saya sis. Masa pregnant 7 bulan ke atas, hari2 saya minum air sejuk. Sedap 🤭💕

4y trước

Kan...nikmat jew rase 😁