Susu untuk ibu hamil

Hai mummy2, sy baru first trimester. Prlu lagi x mnum susu? Atau prlu tnggu masuk sec trimester? Sy pun ad tgok satu susu ni, jenama 'promama'. Okey x, jnma tu? Atau mummy2 ad suggestions susu lain ke. 😊#bantujawab

Susu untuk ibu hamil
8 Các câu trả lời

nurse tempat sy x galakkan amik susu yg berformula ni. kebanyakan tinggi gula takot sangkut gdm n boleh buat baby besar. dia sarankan amik ubat hospital. tambah supliment pil yg ada dha and minum fresh milk yg low fat je.

6mo trước

ape2 pon boleh. HL terbaik sbb ada folic acid

Nak start bila2 pun boleh. Tapi sy nasihatkan selamat susu segar lah. Takut sangkut gdm kalau yg tepung ni banyak sugar. Tgk ingredients sebelum beli

mse preggy, sye x bley mnum susu.. mesti muntah.. last2 yg ok susu dutch lady flavour strawberi..

nak start trimester 2 atau 3 pun boleh. baca ingredients, avoid yg ada additional sugar.

6mo trước

baik. tq 😊😊

frisomum. boleh minum sepanjang hamil dan waktu breastfeeding.

6mo trước

tq sis. nnti sy akn try

bila2 nak start pun boleh

👌🏻

👌