Scan 4W 5D

Hai mummy2 skalian.. ni hasil scan sy ke klinik swasta. Kalau ikut jangkaan mrka dri tarikh last period da nk masuk 6minggu lbih. Tpi sekali mrka scan baru 4minggu 5hari😅 smpai la dktr tu kata mgkin sya tersilap kira bila last period saya. Tapi tidak apalah sya ckp kat mrka. Yg pting kandungn ttap sihat. Doakan agar anak ini sihat yaa ibu2.. sya juga doakan ibu2 d sna yg mgndung smga urusn anak dalam kandungn bjalan dgn baik🙏🙏 #firstbaby #firstmom

Scan 4W 5D
8 Các câu trả lời

tahniah sis https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

tarikh last period menetukan jangkaan tarikh sahaja. buka tarikh yg tepat berlaku conception baby. kalau tahu tarikh bersama yg tepat dgn ovulasi ibu.. baru dpt tarikh yg lebih tepat.

sy scan nmpk dot lbih kecil dr ni sis,scan baru 3 minggu tp klu ikut period 8 minggu dh,dktr ckp hari subur tu lmbat sikit dr biasa,normal la ada perbezaan

2y trước

datang scan lg 2minggu,tp sy dtg lpas 3 minggu,lbih kurang 6w dh time tu,dh jelas nmpk kantung n dh ada heartbeat,scan time tu kata 7w dh usia kndungan, x tau la mna yg betul,last skali kat kkia amik scan yg last,kira edd ikut yg 7w tu

normal saja untuk ± 1 minggu usia kandungan tu.. jadi bukan masalah tersalah kira bila last period.. tak sepatutnya Dr yg scan cakap macam tu..

2y trước

betul. kalau kita yakin date period kita, xboleh dr nk ckp mcm tu. melainkan kita ckp masa tu teragak2/ingt2 lupa. kalau sy pun yg mmg catat stiap bulan period ni ,kalau dr ckp kiraan sy tak tepat pon sy emosi. ptut jelaskan la mungkin lmbt/cpt prsnyawaan tu. normal sis kalau lebih/kurg weeks first last period dgn scan punya weeks. asalkan kantung cntik Alhamdulillah

sme mcm sy dlu . lwat sblan period msih tkde kntung . 2 bulan lps tu bru de kntung tu pun 5 weeks

cm nmpk 2 kntung je..tunggu 2 week lg..blh scan blik momy..take care..

amin ,moga mummy dan bby sihat , sy pon bru 4 week skrg

semoga dipermudahkan segala urusan aamiin