Cara kawal kencing manis

Hai mummy2 semua...saya nak tanya skit..wife saya skrng dah 5 bln..jika wife saya lekat kencing manis..ade x cara2 yg terbaik tuk kawal ia..selain mkn ubat yg disarankan oleh doktor? #firstbaby

18 Các câu trả lời

saya amal kn apel hijau,air masak banyak,makanan sayur hijau...

4y trước

most welcome....

kurangkan pmakanan yg manis2 n kerapkan minum i kosong

4y trước

terima kasih...mmg dah amalkn..cuma blom ade beza sgt..mkn skit je trus naik..

mkn nasi suku..peria katak..kurangkn bnda.mnis

Cube minum minyak kelapa dara😊

4y trước

sy akan cuba belikan tuk wife..

control diet. no sugar

4y trước

klau boleh mkn yg masak jenis rebus dgn grill je sebab mknan berminyak pun bleh sebabkan bacaan gula naik.. nasi segenggam saja limit, sayur byk takpe.. nak senang follow diet yg KKM sarankan tu.. susu ibu mengandung pun cari yg Low fat, kena try & error bab menu ni sbab lain badan lain penerimaan. beli mesin glucose, lepas cuba sesuatu menu tu boleh check tahap gula.

kawal pemakanan

kwal mkn manis

kawal permakanan

4y trước

dalam kawalan...harap2 berkesan