Baby menangis

Hai mummy2 ada x baby yang x suka baring asik nak diangkat jee . Bila baring menangis macam dipukul . Bby baru nak masuk sebulan. #tolongbagikata2semangatsekali #babyfirst #jagasendiri

9 Các câu trả lời

Baby saya pun macamtu, alhamdulillah makin lama makin okay. Memula mmg penat sgt, yela mcm mana nk buat keje kan? Asal celik mata je nk berdukung, klau tak menangis habis-2. Tp inshaAllah, tu hanya fasa awal-2. Dlm 3 bulan ke atas makin ok, plus anak time tu dh tak bedung & pandai hisap puting pastu pandai main sendiri skit-2 dah jd tak sentiasa nk didukung. Mental fizikal kena kuat ya, inshaAllah kita semua ibu hebat bole melaluinya dgn baik 💪🏻

baby lebih suka dibedung @ dukung sebab dia rasa lebih selamat. masa dlm perut baby biasa dlm tempat kecik, jdi bila dah lahir dia rasa insecure bila bebas. anak saya dulu sampai 5 bulan saya bedungkan dia. baru lena tidur. bila tgk dia tidur, tgn kaki banyak gerak2, dah x bedung dah.

baby saya pun macam tu jgk. sampai umur 3 bulan ke 4 bulan.nak berdukung ja x suka baring . bila byk baca dlm fb baby language. ramai ckp normal fasa baby nak berdukung 1bln -3 bln. ataupun jenis high demand ni.

4y trước

jaga sendiri ja sis

Normal sis. Tambahan pula baru sebulan. InsyaAllah makin dia membesar dia gradually ok dan boleh terima utk dibiarkan baring dgn lebih lama. Anak sy pun gitu juga hehe

follow page fb baby language sis. tu tanda2 bby high demand. banyak ilmu dalam page tu sebab kena ada kesabaran jaga bby cmni. sama anak sy, skrg 3 bln

Dalam sebulan ke tiga bulan normal sis mcm tu.. Sy pun jaga sendiri masa tu.. Mmg penat sgt.. Sabar ya..

Normal anak sy mula2 camtu....masuk uno 3 bulan okay alhamdulillah.. Tingai pun takpe dah.. Sabar ye...

normal tu..nnt lama2 dia ok..tp depend pd kita mcm mna nk tolerate...selalu borak dgn bby..

Kembung perut kot