Menyusu smbil berdiri

Hai mummy2, ada tak baby mummy2 yg lebih suka menyusu bf sambil berdiri. Baby saya sejak umur 3m bila nk start bagi susu tu xsuka menyusu duduk or smbil baring. Mesti nk kena menyusu smbil berdiri dulu,da 5-10minit baru la sy boleh duduk. Kdg rasa stress penat nk kne ayun2 jdi buai,lately nk menyusu sambil sy berjalan2 plak

13 Các câu trả lời

sis jgn risau nnt dia dah boring position tu nanti dia ubah la.. baby punya fasa menyusu ni pelbagai position ade😅😆 makin baby bertambah usia makin banyak position nya.. lately baby jannah dah 1 tahun 4 bulan.. now dia suka position menyusu breastfeed sambil kaki nye melayang ke bahu saya 😅 itu bila dia hanya nak menyusu dahaga..kalau dia nak menyusu untuk tidur.. OK sopan je..xde melayang kaki..kalau sekadar nak hilangkan dahaga or mmg dia nak nyusu Haa mula lah melayang kakinya tu .. siap senyum² lagi semasa nyusu 😅.. jannah fully breastfeed dari lahir .. bermacam² lah position dah sehingga sekarang.

Anak sy pun kadang mcm ni jugak hahah. Layankan aje sementara tak masuk kerja ni. Ikut dan dia la nak menyusu mcm mana. Ada satu masa position fav dia mcm anak kucing tu tak kisah la masa baring or duduk. Mmg malu la kalau nak menyusu kat luar 😂 tabah ye sis, sekejap je ni nanti dia tukar fasa lain pula.

sy dri nb mnyusu baring,mnyusu dduk msa kluar je..klw bby xnk sy xpksa tnggu bby tdr bru bgi..nk dduk lama2 tk larat sakit pinggang baring pn lenguh lg bdiri tak tahan maknya😂

Kadang baby datang bebai dia tu, sampai terpaksa berdiri jugak menyusu, tp once dia dah tenang balik, baru duduk.. tp yg saya perasan, baby kerap terbatuk bila berubah kedudukan.

Mcm mne myusu sambil bdiri??penatnye dgr.. Sy yg dduk bsandar ni pon nk patah pinggang😢😢 dri prgnant lg sakit pinggang.. ingtkn lps bsalin okay rupe nye xokay2

pernah 2 minggu bby nak menyusu berdiri masa umur baby 2 bulan pastu 3 bulan pun dtg akal nak menyusu berdiri , saya enjoy je la dah ragam baby dtg macam tu 😀

Baby mmg ada fasa2 dia tetiba nk susu sambil dukung la, sambil kena hayun la. Penat Sbb baby makin besar, tp fasa tu akan berlalu. Stay strong ye 💪🏻

9mo trước

tq sis, harap xlama sgt la fasa menyusu berdukung ni.

Saya pernah mcm ni tapi nasib baik fasa ni kejap sahaja. X larat nak angkat lama2 sambil nyusu. Kalau x silap terjadi masa baby dalam 4/5 bulan.

9mo trước

harap sekejap jugak la..

ingtkn baby sy je.baby sy nk mnyusu duduk je.. bru 2bln lebih rsa nk patah pinggang.try nk mnyusu smbil baring minum sikit pastu dh tknk

saya dengar pun terasa penatnya sis 🥲 pastu sis layan je lah? kalau pakai carrier sambil menyusu membantu tak?

9mo trước

terpaksa layan mcm tu kalau x dia xnk menyusu.