NEB (Sedut Kahak)

Hai mummy semua nak tanya.. anak sy dari umur sebulan dah sedut sebab selsema n nafas dia berbunyi cm berdengkur tu.. xla teruk sampai demam..tapi sebulan sekali mesti pergi(risaw semput)Kata Doc mmg dari lahir lagi kahak tu ada ,dari air ketuban ..bby xpndai keluarkn.. mcm2 mnyk sy prnh try. Ada x petua or tips.. sy xsnggup tngok ank kena sedut tu.. menjerit2 😑

4 Các câu trả lời

Sebnr nyanormal bnyi grok grok tu, lama2 dia hilang . Kahak tu akn kluar melalui najis, sbb bby mmg xpndai lgi buang kahak sndri. Sbb najis kdg berlendir. Ank saya dlu mcm tu, skrng nk masuk 3 bulan dah xde bnyi tu. Mse dia bnyi dlu, mmg kita dngr mcm dia ssh nafas. Tpi dia ok xmerengek ap. Kira ok lah. Melainkan dia merengek smpai xleh tido.

11mo trước

Alhamdulillah kakau xde. Huhu should be ok tu.

skrg umur berapa? mmg normal sebenarnya baby awal2 ni berkahak. tido pun berdengkur. nanti makin dia besar, hilanglah. betul la tu apa Dr cakap. dari air ketuban tu jadi kahak sebab baby minum air ketuban tu waktu dalam perut.

11mo trước

ank sy bru 28 .10 dh 3 bln sis..ye la tu..nurse KK ckp jgn selalu neb kesian nti ank trauma dia takot bila kita pegang2 hidung.. huhu

tngh mngalami skrng,sy bru ikhtiar minyak bwng putih dgn tepuk2 tu,bkesan tpi xda la sembuh terus ni tngh nk cba tropika plk tk tahan asyik nk kna bakar bawang putih sbb thn dlm 2 hri je😅

11mo trước

sy mcm2 try.. tropika,asmak,vick,mamz 😂lendir tu keluar dkt nagis .@ mulut..tp still brbnyi aishhh

Anak sy sblm ni pon sama. Sy sapu minyak asmak kt dada n blkg dia tiap kali lps mandi. Nti selalu tepuk2 blkg badan bby. Tp makesure standby kain lap, lendir tu keluar dr mulut baby

11mo trước

aah sy pon ada sis.. hrp2 makin bsr hilang. sy hrp ank xsemput la ..sbb boy kesian nti xleh main bola 🤪