Hai mummy i nak tanya pendapat

Hai mummy nak tanya i dah pregnant 37 weeks 4 days… mostly pergerakkan baby cukup and paling lewat 2.3 petang but today my baby cukup gerak pukul 5 petang… and gerak pun mcm slow sikit.. semalam cukup gerak dalam pukul 1.30 petang…. Patut ke i gi hospital or pantau lg… i dah try minum manis pukul 3 td tp dia gerak slow … #adviceplease #newmom #worriedmomhere #firsttimemom

2 Các câu trả lời

Situation kita sama sis. Baby gerak slow ja.. biasa habis 10 gerakan pukul 2. Tapi haritu pukul 7. Malam tu sampai subuh i rasa je gerakan tapi slow sangat. I tak sedap hati, terus pergi hospital. Memang kena warded terus sebab dr scan air ketuban dah kurang. Esok tu i kena induce sebab dah cukup bulan 39 minggu memang terpaksa la induce. Alhamdulillah i dah selamat bersalin 4/3 haritu. Ikutkan due 12/3. Terpaksa keluar awal. Lega sikit.

ikut pengalaman saya, better p la hosp. . sbb kes saya dulu mcm ni la, cukup kick tapi slow. bila p air ketuban da drop even takda air keluar, baby pun da lemas. gpun da cukup bulan da, at least bila p check okay takpa.

7mo trước

Ok sis tq