Kesukaran bernafas

Hai mummies.. normal ke rasa sukar untuk bernafas sedangkan sy baru 8 minggu pregnant ? Bila waktu siang rasa tak teruk sgt.. tp bila malam terasa sgt.. bila baring dada seolah2 ditekan2.. mohon share pendapat.. tq 🙏🏻

2 Các câu trả lời

Sy pn alami..dr sejak awal kandungan.. sy urut ke bawa dr dada smpi atas abdomen.. bila da sendawa lega sikit.. klau rasa ada berdetik tu bhgian dada turun kan sikit smpi ke bahagian atas abdomen.. jangan urut bhgian perut tengah.. sapu ubat angin je 😁😁 alhamdulilah bole nafas senang ckit.. berdetik seperti berdenyut.. benda tu yg nak d turun kan ke bawa.. bila naik atas dada mmg sukar tuk bernafas

Hai sis. Sy pun mcm tu juga. Sampai dah 11w lebih skrg masih macam tu kadang2 sesak nafas n pening.

3y trước

Takpe awak.. inshaAllah takde pape tu.. masuk 4 bulan haritu auto hilang sesak dada.. trus normal ☺️ just enjoy the journey dear ..