Zincofer,..

Hai mummies, nak tanya..sy nk masuk 13 week. Check hb semua ok..tp nurse bg zincofer..mmg normal ke semua kena ambil x Zincofer???#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

6 Các câu trả lời

saya x boleh mkn zincofer terus muntah. Sy minta ubat lain & nurse bagi 4 jenis ubat tu (ascorbic acid @Vit.C, ferrous fumarate, folic acid, Vit. B complex) Suka sgt consume ubat nie sbb suka kemam Vit.C tu. manis2 msm je😘

sama laa..Saya pun nurse bagi zincofer jugaa even hb da okay..Tapi sekarang makan iberet sebab zincofer xbolee masuk terus drop hb lepas makan zincofer

mungkin hb puan borderline sebab tu diberi zincofer? macam macam sebab boleh jadi. seeloknya tanya nurse/doctor yang attend keadaan kesihatan puan.

kalau saya, nurse suruh makan obimin je. bergantung individu bila cek darah

kalau hb ok nurse bg obimin je...mcm sy hb tk ok amek zincofer smpai skrg 30week

3y trước

sy check hb 13 tadi, tp nurse bg zincofer makan selang sari

sy dpt obimin je & calcium.