Knp ada tnda2 kehamilan slps period?

Hai momy sume..Boleh kah +ve preg slpas period? period pun 6 hari je.Hbs period tu,tiba2 rasa mual,krem perut..Mcm ada tnda2 kehamilan.Cek upt -ve..Sblum period tu,ada bersama,dn xda pkai pelindung.. Kebarangkalian untuk hamil tu ada ke?Tq Admin

Knp ada tnda2 kehamilan slps period?
12 Các câu trả lời

menurut fakta sains, bersama sebelum period takde peluang hamil dh sebab telur (ovum) dh takde. dah jauh dgn ovulasi. telur hanya hidup 24 jam sahaja ketika ovulasi, dan ovulasi ni biasanya berlaku 14 hari sebelum period.

3mo trước

betul sis..sbb ada terbaca juga d goggle

Sis mcm saya, sebelum perioad ada bersama.. lepas tu saya period 4 hb 5, 4hari jer period saya tapi tak banyak sangat lepas dari period tu rasa mual2 pening breast bengkak sakit. Try cek upt 1line tunggu seminggu lagi.. baru cek sekali cek 2line tapi kabur

3mo trước

sy pun mcm nie... dh cek kabur...

bersama sebelum period, takde kebarangkalian hamil. telur dah turun jadi darah dah pun. selepas period kalau bersama waktu subur baru ada kebarangkalian hamil. tanda tu ialah sebab hormon period juga, bukan hanya dari hormon hamil

3mo trước

Ada terfikir juga tu..tp tak pernah berlaku sblum ni..mgkin sbb perubahan umur

kalau baru lepas habis period bermakna sis skrg dlm fasa baru nak subur. waktu2 ovulasi ada yg alami cramp ringan sperti simptom2 period,proses telur baru nak matang. so normal je ada rasa2 mcmtu.

3mo trước

ok sis.. Betul juga .tq penjelasan

saya pulak 3 hari sblm period ada bersama..tiba2 x dtg period skli cek seminggu lps tu positif..kdg pelik org kata bersama sebelum period tak ada peluang hamil ..tpi sy lain plk..

3mo trước

bersama sebelum period bukan takda peluang hamil. yg takde peluang tu bila dah bersama tapi lepas tu period. kalau hari yg sepatutnya period tu tapi tak dtg period, maknanya ada la. yg sis atas ni punya soalan dia dah bersama sebelum period lepas tu dah turun darah jadi mmg takde peluang hamil sbb baru lepas period.

saya buat hcg test bulan 6. saya tengok calendar, saya pregnant masa 17.4. masa tu saya tengah period. bulan 5 pun saya still period. tiba2 bulan 6 positive

3mo trước

ya sis..mcm kwn sy juga . dia period tp pregnant..

tanda period dgn pregnant lbh kurang sama je. nak tau pregnant or tak kne tggu delayed period then bru check upt.

klu upt negatif, maksudnye x preggy.. klu sis ragu2, tggu next cycle tgk nant mcm mne..

kemungkinan sebab nak masuk fasa subur ovulasi mmg normal je macam tu sis

3mo trước

boleh jadi juga kan sis..sbb x pernah jd sblum ni..tu yg jd tnda tanya