heartbeat

hai momy semua...sy bru 16 weeks... td g check perot...tp tiada dgr lagi bunyi jantung normal ke? berapa weeks ye bole dgar jantung bby....

7 Các câu trả lời

Tak normal. Cek di pakar sis. Spatutnya di 7 weeks ke atas dah detect heart beat. There is something wrong. Saya pun risau dulu mcm sis. Akhirnya doktor sah baby mninggal dlm perut. Sy rajin scan di private. Selang dua minggu scan sbb nk detect heart beat sbb d klinik kerajaan alat tak canggih sgt. Lepas tu ambil masa lama lg nk bt appoinment. Tht y i prefer cek heart beat di klinik private

Awk cek perut kt klinik ke? Spetotnya dh ada tau. Sy scan masa buat buku pink 12week,dh ada kelip2. And setiap kali checkup kk, nurse akan guna alat utk dgr heartbeat baby. Mmg wajib

Nurse tpt sya bgtau klu dah rasa baby gerak2 br dia check 💓..coz klu awal x berapa jelas nak dengar.....klu risau.p ja scan biasa d klinik...

Sy scan 13 weeks haritu dah boleh dgr cuma x brapa jelas la sbb masih kecil lg kan.. Jgn risau nnt kalau dtg scan lg mesti boleh dgr dah tu..

4y trước

Better puan try cek/scan d klinik swasta utk kpastian.. Mmg kalau dah kguguran doktor akan bagi masa baby tu keluar sdri, sy dulu pun pernah kguguran... Lepas 2 minggu kalau x keluar jg baru doktor akan usaha keluarkan dan cuci..

Sy start dgr heartbeat bby msa 17w..Nnti Nurse dgr lg msa next appointment..Jgn risau ye momy

4y trước

msa sy scan 9w6d ,msa buka buku tu kan..dr scan biasa je..xde tjuk heartbeat kat screen pon..so sy xpkir pjg..xrisau ppe pon..just bhrp smua okay..msa 17w.bru nurse pkai doppler dgr sound jtung bby

16w biasanya nurse dah boleh dgr pakai alat fetal doppler

Saya 14 weeks nurse kk buat dah dengar 😊