ALAHAN.

hai momy semua saya hari ni baru 6w2days. smlm scan dah nampak kantung bby kecik je melalui tvs. persoalan saya ada tak momy2 yang jd macam saya rasa nak muntah sangat2 tapi tak keluar rasa tersekat di tekak dan dada..bila tak lepas nak muntah saya akan jd pening seharian.. mmg akan tidur je. ada cara nk lepaskan muntah tak? dia cuma jadi mual dan pening yang keluar air liur je. kdg2 air liur jd banyak rasa masin mcm tu mula la kembang tekak tapi xmuntah.. boleh ibu2 share pengalaman

1 Trả lời

Sama macam saya awal trimester haritu. Tak boleh nak buat apa sangat masa ni, banyakkan berehat je. Nak makan pun tak lalu banyakkan makan buah je masa ni, makan mee, laksa sebab nak makan nasi takde selera langsung. Sekarang dah masuk trimester kedua dah boleh makan macam biasa dah.

5y trước

Fikir nak makan nasi pun rasa nak muntah dah sis, belum tengok nasi lagi. 😂