Pregnant 9 weeks

Hai momy nak tanya normal ke haritu doktor kata saya 4 weeks , semalam saya check doktor baru sahkan baby saya 9 weeks , lepas tu normal juga ke kalau perut kekadang ada cramp tapi takde bleeding just rasa tak selesa some times ? Adakah normal ? Saya risau lah .. lepas tu start semalm saya kena gstric apa makanan saya perlu ambik sbb saya tak boleh makan apa apa nnti muntah. Tolong ye mommy ! 🥹

2 Các câu trả lời

slagi xde bleeding rase perut cramp tu normal sis.. sy pon mcm tu.. da tnye nurse yg jage sy, dia kate tu tanda baby sihat nk membesar.. sy pon gastrik n pedih ulu hati sbb kerap muntah.. so doctor sroh mkn buah2.. buah2 yg x masam.. sy mkn tembikai n jambu batu..

Saya suggest try makan cream biscuit utk gastric sebelum having your meals. It'll help to prepare perut sis. Tak lah mengejut sangat. Cramp is normal because your uterus is growing.