Alahan sewaktu hamil ?

Hai moms... nk tnye alahan sy ni memang dh ada dri 6weeks.. cuma msuk 9weeks ni makin teruk x blh makan lgsung.. kandungan brapa weeks ye? alahan akn berhenti ?..kdg2 sy xkuat mental la... kemurungan je... dan alahn ni lgi trigger sy punya emosi drop 😭 #firstmom #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya #bantusharing #newmom

37 Các câu trả lời

Sama la dgn sya dari awal pregnant sampai 13week nie still alahan teruk.. nasi tak leh sentuh langung..hari2 lapar stress tak tahu ape yg blh ditelan..kejap2 muntah..memang down betul bile fikir pasal makan..😭😭

Saya pun alahan teruk pregnant anak kedua ni. Sampai masuk wad kena drip air berbotol botol huhu. Alhamdulillah lepas je keluar wad dah takde alahan. Makan pun dah okay. Semoga mummy kuat ye ❤️

saya pun dari 6w takbuleh mkn langsung smpaikan doc klinik swasta bekalkan saya ubat tahan muntah , tp alhamdulillah now dah 10w4d makin okk dah bab mkn cuma kdg2 jaa tk llu lg tp nsi dah buleh mkn skit2

6mo trước

best nye alahan dh mkin kurang

sy start alahan dari 7 weeks, boleh dikatakan tiap2 hari muntah sehingga 6 bulan.. masuk 6 bulan pun still muntah tapi jarang2.. adalah 2x 3x dlm 6 bulan tu.. sabar ya sis.. InshaaAllah kuat

6mo trước

allahuu.. okay sy cuba untk kuat 😔

Sy bru discharge smlm warded 3 hari masuk air sbb muntah teruk sgt sampai lembik bdn 1 apa xleh telan.. Lebih 10x sehari n berat turun 7kg.. Sampai nk pitam terus g emergency hospital sg buloh

sya dri 6week smpai skrg alahan selalu berubah2x.kjp ad alahan kjp hilang😅tpi yg paling teruk masa 1trimester.tkpe sis enjoy je.skrg nk masuk 7bulan start balik moning sickness.

Im first mom too.. alahan berhnti msa 15weeks… skrg boleh je mkn ap saja kecuali trhidu bau yg mmg xblh trma… mmg trs mual.. tp ikut bdn sis.. ada yg pembawa lama sickness tu..

6mo trước

ye kdg² rasa xkuat.. asyik sakit kepala je , pastu xleh bau² tumis, sup, msuk 9weeks ni air msak pun dia xnk sis.. skg paksa makn or minum tp dlm keadaan menangis😭

biasanya sampai week 12-14. tapi Ada yg sampai bersalin pun Ada.. enjoy the process sis, pengalaman yg tak semua org dpt rasa 😊 pahala besar Allah nk bagi pada para Ibu.

6mo trước

ok sy cuba... 😔

sy sampai 27wks alahan betul2 hilang. goodluck mommy :) .. mula2 dulu hari2 menghitung hari bila nk hilang alahan. pejam celik skrg tunggu hari nk bersalin je. hehe

sy pun jenis alahan teruk sampai sekarang 16 week .. makanan boleh masuk tapi terus keluar lagi minum air pun xboleh sampai kena masuk cairan baru oke sikit ...