Normal atau tidak

Hai moms nak tnya, sya waktu first cek kat doktor lain kandungan saya harini ikutkan dah masuk 8weeks sbb ikut tarikh first period, tp semalam cek kat doktor yg mmang specialist kandungan, dia scan kata baru 6weeks ikut dr saiz kantung.. Uols pernah alami x? #ingintahu #firstbaby #shariing

Normal atau tidak
12 Các câu trả lời

Masa anak pertama, saya scan masa 4week, scan pakai ivs, nampak kantung, then repeat scan masa 6week.. okay dah nampak macam egg yolk macam tu.. pastu repeat scan 8week dah nampak janin yang ada degupan jantung.. next time if pregnant.. tau positif ja.. self monitoring.. 10 week baru pergi scan.. in shaa Allah masa tu nampak semua lengkap yang janin viable.. anak kedua saya pergi scan masa 10 week, buka buku kat kk desa masa 12 week..

3y trước

skrang ni sya xda dgupan jntung lg.. baru nmpk kantung... xsabar nak tunggu next scan... ni pun sya belum buka buku pink lg kat kk

Awal kehamilan memang camtu, size takkan sama dengan tarikh first period. Sebabnya tarikh/masa sebenar persenyawaan tu kita tak tahu. Boleh jadi lagi lambat sebab tu size kecik. Memang selalunya kena scan lagi 2 minggu untuk tengok ada perkembangan atau tak. Kalau ada, memang normal dan ikut terus tarikh scan. Kalau takde, tu yg tak normal dan kena pantau lebih

3y trước

Yup, kalau scan Lari dgn lmp xpe je, as long as consistent pmbesaran setiap kali scan. Dah cukup bersyukur dh 😆

sama mcm say sis.. ikutkn dh 6w, tapi scan & ukur saiz kantung baru 4w..saya risau sgt2 sbb doc ckp takut kandungan xmenjadi, sbb biasa 6w dh nmpk janin... tapi ni nmpk kantung je.saiz dlm 0.67cm cmtu... doc suh scan blik lagi 2 minggu..saiz kantung sis brape

3y trước

mcm sya sis.. tu la terus saya risau.. xprnah kan rasa moment mcm ni... sya 17.7mm

Ya mmg macam tu sis,sa pn sama jugak usia kandungan x sma ngn tarikh first period..sbb sa period sa bukan jenis teratur😊,x pa yang penting semua baik baik sahaja dipermudahkan segala persalinan nt🤲🏻

3y trước

oh mcm tu, sbb klinik first sya cek ikut tarikh period.. skali second klinik lain pulak.. tu yg tkejut... hehehhe firstime rasa moment ni.. 😅

Sama mcm sy sis. Biasanya jd mcm tu sbb tempoh subur kita. So sbb tu akan lewat 1-2 mggu dari kiraan priod. Semoga dipermudahkn sgala urusan ya sis

Mcm sy 2x scan lewat seminggu patut 7 minggu jd 6 minggu... Scan semula next cek 10 minggu tp doc scan 9 minggu.. Doc kata lewat ovalasi.. Normal sis😁

3y trước

Ok tu.. Saya pun langsung xda alahan.. Tp rupanya ada je dia dendiam dlm perut tu😊

itu biasa sis. kwn sy bru bgthu td,3kali scan, 3kali berubah edd. sbbkan period irregular. kalau period tetap,in Sha Allah lebih kurang je week tu

3y trước

sya next month baru scan kali ke3.. tkut jgak nnti result nya mcm mna.. mcam2 dlm fikiran hehehe

sma mcm sy....klo ikt trikh priod 12 week...tp bla dctr scan bru 9weekk....priod sy xt'aturr..

Normal je. Sy pun masa scan lari 2 minggu. Alhamdulillah 8w dah nampak janin. Sekarang dah 17w.

3y trước

alhmdulillah, smoga smua baik2 smpai bersalin nnti sis 😊

Sy awal2 scan lari seminggu. Tp skg dh 16w scan cukup2 date edd ikut period.

3y trước

Amin. Tq sis. Sbb tu sis kna scan lg next 2 weeks. Kalau ada perkembangan maknanya sis tak perlu risau apa2. Blh jd persenyawaan lambat sikit. Just ikut date doktor bg nanti 😊