Perlu ke baby cot

Hai moms, nak beli baby cot utk baby yg bakal dlahirkan, perlu kee? Klau tak pkai, tak pe ke, selamat ke letak baby, dimana ye? #firstbaby

2 Các câu trả lời

Benda besar pertama yg kami senaraikan dlm keperluan anak ialah baby cot sebab kami nak anak berdikari tidur di katil sendiri sejak lahir. Alhamdulillah setelah hampir 3 minggu selepas bersalin (keluar wad, kami berehat di rumah mak) dan dah balik berehat di rumah sendiri, anak selesa tidur di cot. Kadang2 tidur sekatil dengan ibu sebab ibu pun tertidur dgn anak semasa menyusu 😅. Kami beli yg ada roda, senang nak alih, sekarang baby nak masuk 2 bulan, waktu tidur, cot memang letak di sebelah katil kami. Senang ibu nak angkat menyusu. Bila tetamu datang, tolak cot ke ruang tamu, ada yg nak tengok anak. 😊 Setakat ni selamat letak baby dlm cot, pastikan tiada selimut, kain, permainan atau bantal yg bolehjangka dialih oleh pergerakan anak lah supaya tak tertutup muka , terbelit dll. Na'uzubiLlah min zalik.

terpulnglh.. sy ada je baby cot.. tp anak lebih nk menempek dgn sy x blh berenggang.. siang hari dia tidur buaian.. jd baby cot tu sy x pakai lh.. dh si anak x blh tidur x bau sy 😁