Darah nifas

Hai moms . Darah nifas saya macam dah kering lah . Few days dah tak keluar tp bila saya bersih2kan kawasan kemaluan , akan ada lendir coklat2 macam darah nifas dah last last tu . Saya tak pasti saya sebenarnya dah habis nifas ke belum . Jadi was was nak mandi hadas. Ada tak moms pernah hadap situasi saya ?

6 Các câu trả lời

sis buat mcm selalu bila nk mndi wajib lepas haid...cara yg ustazah sy ajar dlu... ambil cotton bud celup dlm minyak skit(Sy guna minyak baby Johnson) & msukkn dlm vagina Kita skit. kalau ada coklat/darah means ada lagi lah ... Bru x was2 nk mndi wajib..

2y trước

xpe sama2 bljr 😊 sama2 sis ..

Selagi ada kesan2 darah, itu dikira sbg nifas lg; selagi tak melebihi had tempoh nifas. Mula2 warna merah cair, pekat then akan jd coklat2.

darah nifas menurut islam adalah 60 hari.. klau on off tu itu normal selagi masih belum sampai tempoh 60 hari..

sekiramya masih ada lendir coklat dikira masih nifas puan. kene tunggu sampai betul2 bersih

2y trước

saya 2 bulan habis dah .

Masih belum bersih dri nifas sis?? Biasa 60hari bru dia betul2 bersih

before 60 hari dikira nifas lg