Alahan muntah

Hai moms , blh tak moms cadangkn makanan apa yg kita mkn tkkn muntah . Saya stress saya makan apa saja mesti muntah , bubur pun saya muntah . Saya dh tkde cara lg nk makan 😞😞😞 #5weeks2D

1 Trả lời

lain orang, lain caranya. mcm sy makan yg kering2; biskut, roti bakar, buah-buahan masam: buah epal hijau, oren, jambu cicah asam sikit dll. tu pembuka selera, lps tu blh mkn nasi semua tp kuantiti sikit. jngn bg perut kosong. Nasi pun sy x nak letak kuah 😁 Kalau mkn makanan manis dan berminyak, sy akan lg loya. kena kenal apa makanan yg buat kita loya atau muntah. so, elakkan drpd jenis makanan tu.

3y trước

Sama2 puan... Makan kering tu suka nak share yg sy suka makan muruku campur kacang2 tu.. just utk hilangkn loya dan bg selera. hihi. rindu pulak mkn muruku tu 😅🥰