Ubat tmbh darah

Salam. Sy ade g kk utk buka buku pink. Nurse ade bg ubat. Cume dye ade bgtaw, bli ubat tmbah darah di farmasi. If ubat tu ade vitamin lain, consume yg tu je dah ckup. Nk tye, sblm ni, nurse bg folic acid 5 mg. Ble bli ubat tambah darah sangbion, dlam tu ade gak folic acid. Tp 1mg je. Cmne ye? Perlu ke sy consume sangbion saja? Ataw kne consume folic acid 5 mg juga?

3 Các câu trả lời

Folid acid at least 4mg..kalau mcm sy, awl2 dulu kk bg new obimin. itu je pn dh cukup nurse ckp. Lps tu checkup dgn hospital, doc provide obimin pluz (lps habis new obimin). so skrg ni mmg ambil obimin pluz saja. tkda tmbh yg lain dh.

better awal pregnant consume asid folic dulu nanti masuk trimester seterusnye tukarlah yang ade 4serangkai pula

Wsalam, kena consume folic acid juga, 1mg x cukup especially at 1st trimester