Kandungan 8 minggu tapi size baby 6 minggu 5 hari

Hai mommys.. sy nak tanya, semalam pergi scan dan sepatutnya kandungan sy dah 8w 4d tp doc ukur size bby 6w 5d.. normal ke? Risau sy.. anak first dan x ada pengalaman.. 2 minggu lagi repeat scan

13 Các câu trả lời

Sama kes mcm saya. Ikut last period, 8w dah, tp bila check 6w. Memang risau masa jumpa doctor tu, lagi2 kita first time mom. Kalau ikutkan period saya regular je. Tp jumpa balik doc 2 minggu lepastu, okay je. Baby membesar. Then re-scan dgn KK pun, baby membesar ikut scan yg sebelum ni. Doctor KK cakap, kadang ovulation lewat. Nanti due date akan ikut minggu yg kita scan tu, bukan last period punya tarikh

normal je , kadang takleh sangat nak bergantung pada tarikh period lagi2 kalau ada masalah haid tak teratur .. saya pun sama usia baby kurang dari tarikh period patutlah scan asyik tak nampak dan kali-4 baru dapat confirm usia baby rupanya 14w kalau ikut tarikh period da 20keatas sepatutnya , sekarang baru masuk 24w due bulan12.. ramai cakap proses persenyawaan lambat berlaku

2y trước

sy scn 8w,tp nmpk 4w..ad kantung je..dn doktr bg mse 3mggu lg,dtg balik..klau tkde,dia nk rfer hosp utk cuci..next week scan lg,dh ckup trkh dia bg..sy scan swasta..😔hrap2 dh ad jntung..

period teratur tak ? kalau tak teratur no need to worry 🤗 tak perlu ikut dari hari first last period . yang penting inform doktor , bgtau period tak teratur, incase betul² tak teratur 🤗 saya 8w masa scan, tapi saiz 7w1d . hari first last period tu cuma anggaran minggu baby tu saja 🤗 sebab kita tak tau waktu subur kita bila

2y trước

Okay baikk. Org lain pun kata mungkin persenyawaan lambat.. tq respon 🤗

hi, saya pun sama mcm puan. tapi DR kata normal lagi lagi orang mcm saya period tak teratur. dah 4 tahun saya tak ganti puasa, tapi alhamdulillah 6 bulan nikah dapat rezeki anak. bila kita period tak teratur, kandungan kita dikira atas size bukan lagi tarikh period :)

2y trước

mungkin jugak. :)

Normal. Sama mcm anak saya. Dia membesar normal di kemudian harinya di dalam rahim. Sebenarnya tarikh jangka bersalin itu tak tepat sbb kita manusia tak kan pernah tahu bila tarikh ovum & sperma bersenyawa.

sama mcm sy, ikutkan dari tarikh last period dah 7w, tp p scan kelmarin doc ckp baru 5w,huhuhuhu..mungkin persenyawaan lambat mungkin disebabkan period tak teratur.think positif je😊.insyaallah

2y trước

🤲sama sama kita berdoa semoga kandungan kita sihat sehingga bersalin nanti.

normal sis .. sbb doc akan ikut kiraan pada scan .. kalau sy ikutkan dh 12w tp scan baru 9w means jarak 4w jauh .. asalkan bby dalam tu sihat sempurna .. jangan risau oke 🙂🙂

Normal ja . maybe persenyawaan lambat . macam saya kalau ikut trikh period due date 18.8 . tapi doc ikut due tarikh scan 2.9 😘 Janji jangan skip ubat yang doc bagi ja .

xboleh kata normal ke x. kene tunggu next scan, kalau janin membesar, normal. kalau sama je xde perkembangan, xmembesar. kandungan xmenjadi.

Sy period tak teratur. Skang 5month. Dah 3x doct ubah due date 😂 3x doct scan 3x berubah.