Berpantang

Hai Mommy2 yg dah bersalin, nak tnya.. klu kita pantang tanpa pakai bengkung, perut menggeleber x? sy tak boleh nak pakai sebab terasa menekan ke bwah, bila menekan ke bwah sy rasa sakit mgkin sebab jahitan episio tuh.. tapi risaunya klu perut menggeleber, ade sesape ade pglaman yg boleh kongsi kot ade cara lain kempiskan perut time pantang ni.. #ibupantang #risau #baby2minggu

3 Các câu trả lời

kalau pakai bengkung pun lps bukak menggeleber jgk..tula sy pun xpakai bengkung sbb sakit, tp org2 lain sibuk suruh jgk pakai konon2 perut menggeleber..lantakkan la yg penting kita selesa waktu pantang..yg penting bonding dgn baby..skrg ni perut sy ok je xde menggeleber pun walaupun xpakai bengkung..bila berat dh turun automatik perut tu pun susut jgk sis jgn risau..

3y trước

haha..ni sempoi, mmg mggeleber gak kan pas bukak bengkung tu melainkan yg jenis 24jam pakai bgkung, jaga mkn sume mgkin brkesan laa kot hilang buncit n mnggeleber perut tuh.. tq ya sis.. 😘

klau awal2 pantang rasa xboleh go pakai bengkung, its ok. take your time smpai yakin bru pkai balik. perut mggelebeh tu biasa la. nti lama2 ok la tu, bila dh boleh brsenam ap smua. yg pnting jahitan tak terbuka n Pn pantang dgn tenang.

3y trước

Tu la..sy pun fikir mcm tu, mgkin kena take time kot smpai luka dh baik, baru pakai bgkung..cume harap x trlambat laa nak hilangkan buncit tuh nnti..😂 tq sis 👍👍👍

pkai bekung tu,xnak bgi mkn byk,time mkn cb nak suruh perut tu x besar tu je,kalau x pkai perut cepat kembang..