Sakit Perut

Hai mommy2, sy nk tnye sekarang nie sy kerap rasa sakit2 perut mcm senggugut sampai ke area pinggang, normal ke mcm tu.? Atau tu tanda2 nk bersalin? Gerakan baby alhamdullillah masih aktif. Sy baru 35week 2day.. Nie 1st baby xde pengalaman lg... ??

7 Các câu trả lời

Normal tu dipanggil brixton hicks . Sy pun rasa mcmtu dr 35w sampai la skrg 40w1d harini , tp brixton hicks tu dia akan hilang pastu dtg balik sebijik mcm sengugut tu . Bby masih xmau keluar lg 😆 . Mlm td ada bunyi pop kuat jgk pagi ni sakit pinggang n msh blm hilang . Doakan urusan sy dipermudahkan ye😘

4y trước

Terima kasih, nie post lama sy dh selamat bersalin, anak pn dh msuk umur 3bln hehe 😁

Normal tu sis. Sebab dah 3rd trimester. Macam saya, saya bersalin on 37 weeks, bersalin normal tanpa gdm atau apa2 masalah lain.

4y trước

Tahniah 🎉😍

normal.. klau rasa sengugut tu kerap dtg... better g klinik check ... tkut bby nk kluar awal

4y trước

ouh yeke... alhamdulillah semoga semua nya sihat selalu

klu makin lma mkin bertmbh sakit..tu tandanye nk bersalin.tapi msih camtu normal dik...

4y trước

Terima kasih, post nie dh lepas sy dh selamat bersalin anak dh msuk umur 3bln hehe 😁

Kira normal tu.. baby selalu megeras tp sekejap² jer kdng perut rasa skit gk dh 37minggu

4y trước

Terima kasih, nie post lama sy dh selamat bersalin. Ank pn nk msuk umur 3bln hehe 😁

Normal, bini saya pun camtu

normal