berapa bulan baby mula tendang perut kita

hai mommy2 smua, boleh saya tahu, beraoa bulan ya baby akn mula menendang perut kita.? saya sekrang dh 18 minggu 5 hri, tp sya confius mcm mna rasanya bila baby tendang, maybe baby kcik lagi so tendang pon agak slow mcmtu? rasa mcm nyut2 sikit, lpastu hilang, pastu dtg blik, ada wktu dia, adakah itu baby tendang cuma pergerakkan dia slow? selalunya seawal berapa bulan ya baby akan tendang perut kita?

1 Trả lời

sy start 19w dh rsa geli2 kt perut .. xsmstinya baby tendang masa tu , dia bpusing ke apa pun kita blh rsa.. mcm ada ikan berenang dlm perut 🤣 skg ni sy dah 34w , baby dah besar .. dia bpusing or gerak sikit pun nmpk dah perut kita senget , plg sakit klu ngam2 kena rusuk time dia bgerak tu

5y trước

yup betul2 .. klu baring mgiring mcm kena geletek geli2 🤣