Perut nampak kecik x macam wanita mengandung.

Hai mommy2 semua, saya nie first time nak jadi ibu, time pregnant perut saya x nampak besar mcm ibu2 lain yg mengandung, kadang tu rasa risau baby kecik ke yg saya kandungkan, now saya dh 30 week, tapi alhamdulillah tiap kali lergi check atau scan doc kata baby sehat dan berat baby sesuai dgn bulan, baby pun aktif je tiap masa..Ada x mommy dekat luar sana yg sama mcm saya perut kecik tpi baby sehat sesuai dgn week..

17 Các câu trả lời

Saya pula tak suka orang kata perut besar huhuhu, baby bump tak berapa nak ada sampai la masuk 7bulan, naik ketara besar dia. Dulu masa 5-6bulan orang tak perasan sangat pregnant, orang ingat sebab makan banyak. Tapi masuk je 7 bulan, membukit laju dia timbul. Padahal anak first. Nak kata berat naik mendadak pun tidak sebab sepanjang pregnancy ni berat naik ikut jadual, tak lebih dari had limit pun. Mungkin sebab baby boy kot, kedepan melonjong posisi perutnya

sy pun cmtu juga..preg da 7 bulan perut xnampak sgt, lgi 2 minggu masuk 8 bulan da....jln beraya org blik2 duk kata "insha'allah lepas ni ada rezeki mengandung lgi" sebab sy pernah gugur at 21w. bila sy kata da ngandung 7 bulan, dorang tkejut mcm xpercaya😂 tapi sy lgi selesa bby bump x menonjol sgt 🤗. org pun xtengok2

Rileks2 je. Kita anak dah nak masuk 3, perut memang sejenis kecik, lagi2 kita pakai jubah besar. Tudung labuh. Lagi org tak nampak. Dah beranak, jiran kg pun tanya bila ko mengandong? 💃🏻💃🏻💃🏻 As long as setiap kali checkup nurse/doc ckp ok, ukur apa semua ok, okay je. Jgn risau! 🙂💪🏻

Saya pun lusa dah masuk 30w. Perut ala kadar je🤣. Kalau tengok kat luar dari cara jalan mungkin la nampak jelas sikit. Kalau dalam gambar hmm suam2 kuku je wak. Taktau nak buat maternity shoot bila sebab dah masuk 30w pun manja2 je bump nya🤣. Asalkan baby okay, kita tenang2 aje.

samelah sis.. org x thu pum preggy. gmbr raya pum mcm x preggy.. ank kdua. tpi perut still x nmpk.. lagi srnok sbnrnye dpt smbunyikan perut.. baju pum pkai yg ad. xyah susah² beli lain.. lgipum gmbar perut preggy kan aurat.. ☺️

saya pon macm awak perut jenis kurang nmpk lagi2 pakai baju besar tudung labuh bila bersandar baru org terkejut aik mengndung ke🤣🤣pastu scan baby tknk tunjuk jantina adoii suprise btol ank ke 3 ni🤣

Sama. Perut kecik. Jumpa org masa raya ni semua terkejut dah 6 bulan. Tp perut tak nmpak katanya. Agak risau juga org tegur perut kecik. Semoga baby membesar dgn sihat 🤲🏼

Same lah sis. Perut nampak kecil tp due bln 7 .. org terus kata kecik jer perut. Kdang mcm takut pulak takut baby kecik ker ape..mungkin first time mom kot

sy pun perut kecik sis..dh masuk 8 bulan,tp makcik kata tak nampak perut😅masa anak pertama pun sama, asalkan baby sihat je kat dalam..

sy pon sama sis perut kecik dh 7 bln and ni ank ptama sy. tp doktor kata baby normal semua🤗🤗 jgn risau sgt ok. enjoy je..