Pernah tak keluar spotting hampir 2 minggu

Hai mommy2 semua pernah tak mengalami masalah spti saya keluar darah campur lendir,kdg2 keluar darah coklat kdg2 merah terang,ada masanya akan keluar juga gumpalan darah,sya dh pergi cek kt swasta dktr scan nmpak kantung je kalau ikutkn tarikh last sya period 17/10,sepatutnya dh masuk 8week kn,tp stiap kli scan nmpak kantung je,jd dktr suruh pegi klnk kerajaan,d klnk kerajaan dktr ckp bru 5week,ada nmpak heartbeat tp masih kecil,persoalan sya disini klu kita mengalami spotting berapa lama sbab sya dh hampir 2 minggu mengalami spotting,stiap pgi klnk atau klnk swasta dktr ckp normal,tp kdg2 sya rasa segugut dan cramp#firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

7 Các câu trả lời

sy pon spotting 10hari masa awal preggy..2x pegi klinik swasta utk scan...doc just bg ubat kuat rahim je mkn 2x sehari...genap mkn 2 papan ubat kuat rahim tu teros spotting tu hilang sendiri...tp..mmg kena betul2 bedrest...sy hanya mkn tdo je waktu spotting tu...xde buat ape2 keje pon...alhamdulillah..skg dah 24weeks+...jgn stress & always think positive je...semoga baik2 utk sis dgn baby 😊

3y trước

kena bedrest betul2 ye sis...maybe rahim kita xcukup kuat...terlasak sikit je pon ade spotting..sy preggy anak 1st xde spotting2 bagai ni...tp..preggy anak ke-2 ade spotting pulak..risau jgk masa spotting tu...tp alhamdulillah dipermudahkan

Saya pn br hari ni keluar gumpalan darah.. 3 hari keluar darah merah ngan coklat..scan baru 7 minggu 3 hari ikut lmp Suda 10 minggu..tp kantung jak yg nampak.. so kena tunggu lg 2 minggu scan balik.. risau juga Ada darah keluar walau x sakit perut

3y trước

sama la sis,sya scan nmpak kantung je huhu risau pula sya

Saya tak dpt tolong tp sy pun mcmtu jgk. Hampir hari2 ada spotting. Last2 sy x fikir sgt huhu, selagi x sakit perut. Doc pun pesan jgn fikir sgt, nnt stress. Dh cek baby ok semua, jd sy bawa bertenang shj

3y trước

oo yaka sis,nsib baik ada sama mcm sya,risau sya😢😢 kdg2 kluar gumpalan drh tp x besar,dktr dh bagi ubt kuatkn rahim,tp masih jga spotting😢

sya kdg2 ada rasa segugut tp x lama,stiap kli sya scan dktr nmpak kantung je,heartbeat blum ada lgi😢😢 dktr suruh dtg 2 minggu lgi klu masih x nmpak heartbeat diaorg syak hamil kosong

3y trước

amin,harap2 ada sis risau pula kn

doktor tak ade bg ubat ape2 ke?sbb 2mggu lama tu.sye pn ada spotting, cume xde ketulan keluar lah then doktor bg ubt kuat rahim smpai next apointment.semoga baik2 saje utk awk dan bby.

3y trước

keep monitor ye sis. apa2 nmpk xnormal terus g klinik. mcm tu la pesan doctor kt sy. sy pn kerap mc sbb spotting je🤦‍♀️

saya pon kadang2 spotting especially kalau byl sgt jalan or buat keje berat sikit huhu

3y trước

dh lama ke spotting sis,sya dh nk hampir 2 minggu lbih dh😢

doctor advise x utk ambil ubat kuat rahim?

3y trước

duphaston.. minta advise doc dlu sebelum consume