35week

Hai mommy2 semua... Nak tnye ade x sesiapa y penah mengalami kebas2 jari ngn tangan semasa mengandung..? Bole kongsi2 pngalaman.... Kadang2 nak menulis,mkn,driver n wat aktiviti biase pun sakit....

11 Các câu trả lời

Maaf sis, sepanjang pengalaman pregnant sampailah bersalin anak 1st baru2 ni, saya takde experience kebas2 kaki atau tangan. Alhamdulillah, rezeki kot. Lain ibu, lain experience dia. Orang cakap even experience mengandung anak 1st dan anak2 seterusnya pun tak sama. Apa2 pun, semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni sampai lah bersalin nanti. Aamiin 🤲🏻

saya sedang alami. mmg sakit, rasa kekok nak pegang apa². Dr kata normal sbb tisu² bawah saraf kat lengan kita membengkak walaupun kita tak nampak. jadinya menyekat darah mengalir dgn lancar ke hujung jari, tu sebab jadi kebas. seingat saya itulah apa yg Dr bagitau masa checkup haritu. harap membantu, jangan risau 🤗 lepas bersalin akan back to normal.

Saya tgh alami skrg. Paling sakit bila tgh mlm. Sampai xdpt nak gengam. Jari2 kembang sikit. Tapak tgn sbelah kanan kembang sikit😂 Dh tanya doktor, dia ckp biasa sbb kita tgh mengandung ni. Urat2 mengembang

Sy pn kene start 8bln pai skrng 9bln..kebas n bengkak kaki..kadang bengkak tngan..skrng sy dh akhir2 ni kurng ckit kebas..jgn minum ais sis sy kuat ais..sbb tu kaki bengkak.sejak x minum ais kurng ckit sakit.

5y trước

3hb 2 ni due..ngh menunggu hari je ni..kebas bengkak kaki n tangan dh kurng akhir2 ni

Saya pregnant bby first kena mcm ni..doc ckp sebb kurang calcium ...bby membesar perlukn calcium kalau x ckp dia akan serap calcium kita..sis mnum susu n mkn pil calcium

I2 laa... Mmg x selesa... Lagi2 Kalau Nak tdo mlm... Lagi sakit smpai ke bahu... Tp bole ke letak minyak panas..? Pnh ltak minyak panas n bru bole tdo lena...

5y trước

Sis cba mnom susu . .sye slalu kne. .ny da 33w3d. .krg skit da. .sye xbole mnom susu pregnant. .tp sye mnom hl ke farm fresh ke. .tp yg cklt. .sye x amal kn slalu. .xmmsal nty sngkot .hehhe. .mmg x bole kata kalo kne .😓😭

Sy pun ade.. Smpi ade skli tu.. Tgn xase ape kebas.. Mase tga tdo.. Kjut laki.. Tp dia xdgr.. Huhuhu.. Bgun urut sendiri..

5y trước

Kan.. Tp tula nurse ckp susu tu xde khasiat untuk baby.. Kne minum gak susu khas.. Untuk preggy..

Ada gak kena macam ni.. Saya amalkan minum susu..saya minum susu tepung everyday.. Tak pon susu kotak hl

5y trước

😁

ya Allah ingatkan saya sendiri ja kena. saya tgn kaki muka semua bengkak. tangan ni kebas susah genggam.

sama laaaa .. pegang barang pun tak rasaaa ..