Mohon tunjuk ajar mommy2

Hai mommy2 semua, nak tanya la bby 2m df, mcm mana nk kenalkan baby dgn botol susu ya? Pernah cuba tp bby tolak, skrg cuma blh terima puting je tu pon jarang sgt. Sy pula bru nk mula kerja. #SeriusTanya #bantusharing #bantujawab #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

macam saya dah train dia masa 1 bulan . 1 hari kena 2 kali bgi botol selebih nya df . saya try mcm mcm jugak, hegen , tiffany heorshe tpi tk jalan , dia nak tommy tippe . sekarang baby saya dh 2 bulan 13 hari and 1 hari 4 kali botol . masa nk tido je df , Satu lgi kalau nak train anak guna botol susu jgn ibu yang bgi , suruh la suami ke ibu ke sebab baby ni dia dpt bau mak dia 😂

3mo trước

mungkin,

sis sy baru je mengalami anak reject susu botol. risau sngguh. dlm 3 minggu sblum mula start kerja tu mcm2 puting dan botol sy try smua reject huhu. last2 sy tawakkal je bagi smua puting dan botol yg sy beli tu training kt taska 5hari sblum start kerja. Alhamdulillah molek2 je rupanya dia hisap. last2 dia hisap dgn pigeon wide neck. Dia saja xnak dgn ibu je 😅

3mo trước

Sy pon dah cuba tuka2 puting botol susu tp masih reject, kadang tu mntak suami dan mil yg bg pon xnk juga, kita dh mula risau, skrg trpikir sama ada teruskan kerja atau jd surirumah

masa pantang ada try bg bby pki botol x?,sy czer jd nurse dh ajr kn bby pki botol.n sy terus kn pki botol sbb bby kuning,tp silap sy lps dh xda kuning xajrkan lg pki botol.terus Dy xnk pki botol lg skrg

3mo trước

Pnh cuba mmg tolak juga, masa kna kuning pon ada bg tp skli tu je dy nak lps tu dh xnk, dh tukar2 puting pon sama

mulakan dengan puting susu yg soft selalunya berwarna oren,baby yg baru mula dengan susu botol tak suka puting susu yg keras..

3mo trước

ya tapi saya tak ingat jenama puting susu sebab dah terlalu lama,anak pun dah 9 tahun skrg....Nanti kalau baby dah biasa susu botol,dah boleh tukar puting susu..