Bercangkung bahaya ke?

Hai mommy2. Sekarang saya dah trimester ke 2. Kalau kita bercangkung bahaya ke? Sbb saya dah biasa membuang dengan bercangkung. Tp baby ok ke klau kita bercangkung? Dorg penyek tak ya dalam perut tu kekadang rasa cam senak bila cangkung

19 Các câu trả lời

x baby ok je. cuma kite jela larat ke cangkung lama2 bila perut makin besar 😂. sye pernah emergency terpaksa masuk tandas cangkung dkt rumah mil masa 3rd trim, nk bgun tu xtau nk ckp mcm mana. rasa nk pengsan dgn perut senak xblh nk bernafas. Hahaha 😂

haha..saya dulu anak 1st smpai nk bersalin pakai tandas cangkung je..skarang dah nk masok 9bulan pun masih cangkung..klaw nk exercise jalan itik pun kena cangkung kan..saya rasa xada masalah pun..

36 weeks. Masih guna tandas cangkung utk buang air kecil. Kalau buang air Besar kadang2 tandas dduk. Solat je dh xmampu solat biasa. Terpaksa solat guna kerusi.. Kaki dh sembab. Muka dh kembang

sy masa anak 1st mmg sengsara.. last² pergi kdai diy beli grab bar handle tu mntk tlg arwah bpk pasang kn dlm tndas.. mmg berpaut d situ jak la smpai abis bisnes.. hahahaha..

ikut badan sis takut da xlarat nti nk cangkung lama² ... dlu sy juga guna tndas cangkung tpi tu la x lart nk lama² cangkung. sakit kaki lps tu nk bangun pon sush huhuhu

tak ada masalah pun, saya siap cangkung sambil menyental bilik air lagi. cuma bila perut makin besar susah la sikit nak cangkung, sebab "orang kat dalam" protes 😂

sy 32w.. anak 1st.. dr awl mmg guna tndas cangkung sbb tu jer yg ada..hahaajajajah..mmg senak oii kt perut . tang2 tu lh baby nak tendang ..mybe sbb rse terhimpit..

tak bahaya pun.. saya dari awal ngandung sampai nk due date guna tandas cangkung. .cume larat tak larat je la nak bangun diri semula...bile perut da makin beso

sayaa juga mgunakan toilet mcangkung.. mmg agak kurang selesa jika dh msuk trim 3 utk mcngkung.. senak d perut dgn kaki lg krem bila nak bngun😂..

😅 takde masalah pun sis. bagus pun sebenarnya kuatkan & stretch otot pelvic floor tu. nanti nak bersalin senang.

1mo trước

Betul ni.. Saya lagi suka tandas cangkung masa hamil. Nanti senang otot tak manja kalau perut membesar. Exercise.. Hehe.. Lepas bersalin czer pun, selamba je tandas cangkung. 😅 Mak mertua offer tandas duduk bilik air dia.