Luka BCG baby

Hai mommy2 nak tanye, kalau bby 1bulan lebih baru keluar parut BCG n ade kesan luke. Ape patut saye buat. Boleh ke saye tuam bhg BCG tu. Atau sapu dgn ubat cuci ke. Atau biarkan aje. Tq for respond

1 Trả lời

Biar saja..nanti luka tu akan jadi nanah..nanah tu pecah.awak just bersih macam biasa..jangan usik..kalau saya,nurse kk bagi spirit untuk cuci luka tu.. tapi ada juga org kat sini bagitau jangan usik..so better tanya nurse awak macam mana..

5y trước

Ye sama.yang putih jernih tu.cuci sampai nanah dia tak ada lepas tu biarkan.nanti masa check up 3bulan macam tu nurse akan tanya pasal parut bcg dia tu..