? INJECTION DEXSA ?

Hai mommy semua? Siapa ada pengalaman pernah kena cucuk dexsa. Share sikit . Rasa apa ya & why mommy kena cucuk ??

? INJECTION DEXSA ?
46 Các câu trả lời

Saya kene cucuk dexa 2kali sebab anak 33w tapi nak keluar sgt dah. Dexa ni untuk matangkan paru paru baby. Saya melahirkan anak diusia kandungan baru 33w alhamdullillah anak sihat dan makin besar 😊

4y trước

Kenapa kena lahir awal sis

1st bby i kene cucuk dexa ni sbb air ketuban leaking masa week ke 30 mcm tu then dorg dexa kan kite utk matangkn paru2 baby...die punye sakit jgn ckp laaa...meleleh air mata ni tak henti..

Sy di suruh bersalin awal, kena cucuk 2x. Sakit btl ya, kebas punggung lps cucuk. Nangis jgk la hihi. Tp pk nak baby sihat selamat, redha je walaupun sakit

Sakit nyaaa..lenguh hbis kaki semalaman x leh lena, esk pula kena sebelah lagi..tapi skrg anak2 klau kena jangkitan paru2 slalu doc cucuk dexa ni juga..

saya..cucuk mmg sakit.huhu..yg pertama kali sakit sgt rasa. lepas cucuk mmg xboleh bergerak. cucuk sbb sy bersalin 8 bulan, paru2 baby xmatang lagi..

saya kene cocok dexa 4x dekat punggung sebab bleeding.. sminggu duduk hospital.. memang sakit.. rasa mcm elektrik kebas sakit bisa semua ada huhuhu..

4y trước

mse tu kndungan brpa weeks puan?

Dhsyat dia punya penangan dexa ni..sakit tu tuhan je tahu...tapi fikirkan suntikan ni untuk matangkan paru-paru baby dalam perut ni tahan je...

4y trước

Kt mne ye injection ni?

Sy pn kna pnah kna cucuk dexa...mcm kna sengat tebuan beb..dah la kna 2 jarum...sy abrutio plasenta Masa 36 weeks...sb dokt nk czer...

alhamdulillah saya kena dexa rasa macam kena cubit je. first dexa tak sampai 10 minit sakit kena cubit tu 😅 second dexa 3 minit je

dexsa nie untuk matangkan paru2 bayi.. biase kalo kene cucuk nie sbb ad contraction awal.. dr akn cucuk dexsa.. sakit 2 jgn ckp la...