11 week tak nampak baby

Hai mommy semua .. Saya nak tnye normal ke 11week baby tak nmpk lgi..Sbb doc ckp ikut kan 11week dah nmpk ketulan sikit .. Tapi scan nie masih kosong .. Sebab nie first baby .. Tu yg risau bila doc ckp tak nampak lagi .. Sye mintak pandang semua mommy dalam nie yer 🥺

11 week tak nampak baby
13 Các câu trả lời

baru2 ni 8w saya ad scan kt kk tpi nmpk kantung je, pastu xpuas aty saya p swasta nmpk kecik tpi x jelas sbb kencing xbanyak, pastu doc tu ckp xya risau sebab dia pon pernah ada pesakit yg tiap2 minggu dtg scan sbb xnmpk baby last2 sampai lh da 16w baru baby dia nmpk... jgn risau sis doa semoga baby sihat selalu🥰

try g klinik swasta scan, pastu kalu nak scan kena tahan kencing, bila xda air kencing, nk scan baby kurang jelas.. bila air kencing penuh, scan baby jelas.. nie nurse2 yang bagi tau saya la..

3y trước

betul sis.. masa sy scan kt swasta pon staff dia suruh minum air bnyak supaya penuh dan mudah utk dr scan

Saya pun risau scan 10w xnampak janin. Hanya nampak kantung. Doc refer pakar. Takot kalau sebenarnya baby xda perkembangan (considered as xjadi) 😔 tggu next app

Tak normal ye sis. Period regular ke? Camana tau dah 11 minggu? Sepatutnya 8 weeks+ dah memang boleh nampak baby kecik time scan.

4y trước

sya pun sama mcm sis.. ikutkan dh 11w tp x nmpak janin kantung kosong.. bentuk x cantik.. dok ckp bby x jdi... dok bg surat refer hospital cuci.. sedih mmg sedih tp redha ja tiada rezeki..

sepatutnya dah nampak bentuk janin dah. tapi takpe ikut je apa yg doc cakap. next checkup nanti tengok macam mana.

4y trước

sy mula2 scan kt klinik swasta doc detect 4w..pelik jugak spatutnya 8w. 3 ari lpas tu scan kt hukm bru btul 8w. sis try scan tpt lain pulak

Mggu dpn week 12 sis pi scan lagi. Tahan bladder tau. Bg pundi kencing penuh masa nk scan. InshaAllah nmpk

4y trước

InshaAllah nampk. Mcm sy dlu nmpk masa 11w. Sbb sy tahan kencing. Masa 8 week nmpk kantung je. Mmg bdebar rsau. Tp pcya kun fayakun. Sy doakn.. inshaAllah klau dh mmg rezeki awk. 🤲🏻

sy 11weeks dah nampak jelas..tgn n kaki pun dah ada kuar sikit..sis doa byk2..insyaAllah dipermudahkan..

normal 11week dh nmpk heartbeat bby.. tkpe sis follow je ap kta dokt.. insyaallah doa baik²

4y trước

tu laa .. ramai ckp pelik sebab tak nmpk lgi .. ikut kan dah nmpk dah .. doa kan sye ehh .. semoga ada keajaibannya nmpk baby 🥺

In Sha Allah Puan. Doa yang baik-baik. Semoga baby dan ibu sihat. 🥰

sy scan 11w haritu nmpk baby bergerak² & heartbeat pon jelas..