Baby newborn tak berak

Hai mommy semua. Saya baru pertama kali jadi ibu,. Saya stress sbb baby saya tak berak. 2, 3 hari baru sekali berak. Apatah lagi baby saya kena kuning. 😥 Saya dah susukan baby full bf, tapi baby still tak berak, asyik kencing jer. Boleh tak bagi saya tips atau sokongan supaya saya boleh tetap sabar... Saya kesian tgk baby, setiap hari kena ambil darah. 😥😥😥 Terima kasih

1 Trả lời

Baby kalau fully bf mmg jarang berak. Asalkan dia ada kentut2, perut tak kembung kira normal. Try buat urutan ILU dkt perut baby. Buat jugak senaman kayuh basikal.

2y trước

saya ada juga buat urutan tu, tapi tetap juga tak berak².. saya risau kuning baby tak pandai nak turun² sbb tak berak...